Αντάρτικο ο Συρίγος απαιτεί επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια!

Επιτέλους! Βρέθηκε ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος το οποίο περιγράφει συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ως χώρα για να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές προκλήσεις.

Ο λόγος, για τον βουλευτή Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας καθηγητή Αγγελο Συρίγο, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξή του προτείνει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, «βασικό μας χαρτί είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων. Από την ώρα που δεν έχουμε αυξήσει τα χωρικά μας ύδατα, και όσοι μιλούσαμε λοιδορούμασταν, το να ερχόμαστε σήμερα και να λέμε ότι άμα έρθει το “Oruc Reis” μεταξύ 6 και 12 μιλίων θα δημιουργηθεί πρόβλημα έπρεπε να το είχαμε σκεφθεί πολλά χρόνια πριν».

Οπως σχολίασε ο «γαλάζιος» βουλευτής για την τουρκική απειλή πολέμου σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών υδάτων, «casus belli ήταν για την Τουρκία και η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Η διπλωματία τα ξεπερνάει αυτά». «Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και σθεναροί παντού στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στα 15 μίλια από τις ακτές δεν έχουμε κυριαρχικά δικαιώματα;» διερωτήθηκε και συνέχισε: «Η Τουρκία επιλέγει στρατιωτικοποίηση. Εμείς επιλέγουμε τη διπλωματία. Δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τη στρατιωτικοποίηση απέξω, γιατί υπάρχουν σημεία που δεν μπορούν να ξεπεραστούν».

Ο Ερντογάν, εκτίμησε ο κ. Συρίγος, «είναι πολύ στριμωγμένος, κι όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο παίζει στα ακραία όρια». Ο καθηγητής χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ δυσκολότερη από του περασμένου Αυγούστου». «Ο Ερντογάν έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών, προσπαθεί να αλλάξει τη θεματολογία (αποστρατιωτικοποίηση, εναέριοι χώροι, αμφισβήτηση κυριαρχίας σε κάποια νησιά του Αιγαίου)… Εξέδωσε NAVTEX για 10 ημέρες. Δείχνει ότι θέλει να μετρήσει τις διεθνείς αντιδράσεις, γι’ αυτό δεν εξέδωσε NAVTEX 30 ημερών» εξήγησε. Πρόσθεσε δε ο κ. Συρίγος: «Η Τουρκία πιστεύει ότι μέσω θερμού επεισοδίου εντοπισμένου στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορέσει να μας ωθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου όλοι θα μας λένε “βρείτε τα, βρε παιδιά, γιατί μαλώνετε’’; Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή είναι η βασική του βούληση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ