Γη και ύδωρ – Όχι στη γη, Ναι στο ύδωρ;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσανος

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ερντογάν είναι γαντζωμένο στην εξουσία εδώ και 20 χρόνια για πρώτη φορά όμως βρίσκεται ο κυβερνητικός συνασπισμός με το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP)σε δύσκολη θέση μια και βλέπει τα ποσοστά του να έχουν πάρει την κατηφόρα στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα από δημοσκοπήσεις πολλών και διαφορετικών ινστιτούτων καταγράφεται ως βασικός λόγος για τη συνεχιζόμενη πτώση της δημοτικότητας του Ερντογάν η τεράστια  οικονομική και νομισματική κρίση που μαστίζει την γειτονική χώρα. Μια σειρά από μέτρα και ενέργειες της κυβέρνησης στην γείτονα έχουν ως αποτέλεσμα  την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, έτσι βλέπουν οι τούρκοι πολίτες την λίρα που στις αρχές του 2020 ήταν σε σχέση με το δολάριο λιγότερο από έξι λίρες σήμερα να ισοδυναμεί με οκτώ τουρκικές λίρες.

Όλα τα ανώτερο σημαίνουν ότι ο «σουλτάνος» θα γίνεται απρόβλεπτος και κατά επέκταση επικίνδυνος γιατί αν τυχόν χάσει την ασυλία της εξουσίας με όσα έχει κάνει στην πατρίδα του κινδυνεύει από τους ίδιους τους Τούρκους. Αυτός είναι ο και ο λόγος που ζητάει διακαώς μια «νίκη» την οποία θα πλασάρει ως τεράστια επιτυχία στον λαό του. Θεωρεί την Ελλάδα ως εύκολο στόχο και δικαίως, μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η ίδια η χώρα μας μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει τα δόντια τους εκτός από μεγάλες κουβέντες, (τροχοπέδη εδώ η Γερμανία) βέβαια είχαμε μια επιτυχία στα σύνορα του Έβρου και μετά κάτσαμε. Όσο βλέπει τέτοια κατάσταση πιστεύει ότι υπάρχει κενό ζωτικού χώρου και τρέχει να το καλύψει, για να παρουσιαστεί ως νικητής εις βάρος του ελληνισμού, γιατί στόχος του δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος. Μην ξεχνάμε ότι οι τουρκικές λεγεώνες είναι παρατεταγμένες και εξοπλισμένες κατά μήκος  των ακτών της Μικράς Ασίας έτοιμες να εισβάλουν στα νησιά μας.

Με όλα αυτά η δική μας πλευρά πρέπει να είναι έτοιμη για όλα. Είναι γνωστό πλέον και στον ποιο ανίδεο ότι ο «σουλτάνος» με την λογική του «ζωτικού χώρου», που θυμίζει έντονα χιτλερική Γερμανία, επιζητά διακαώς ένα θερμό επεισόδιο με την χώρα μας για να μπορέσει  να επιβίωση πολιτικά. Δεν γνωρίζει όμως ότι έτσι όπως έχει τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, ότι ακόμη και ένα μικρό επεισόδιο μπορεί να τινάξει στον αέρα όχι μόνο την νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αλλά και ολόκληρη την μεσόγειο, χώρια του ότι η Ελλάδα και η Τουρκία θα πάνε δεκαετίες πίσω. Επειδή όμως «ο τρελός είδε τον μεθυσμένο και φοβήθηκε» και ο Ερντογάν είναι μεθυσμένος από την εξουσία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν τολμήσει και διαβεί τον Ρουβίκωνα αναγκαστικά θα μπούμε και εμείς, αλλά η απάντηση της Ελλάδος (και των συμμάχων της, αν υπάρχουν) πρέπει να είναι συντριπτική από άκρη σε άκρη των Ελληνικών συνόρων και να είναι τέτοια, που να μην τολμήσουν να ξαναπούν κουβέντα για ΑΟΖ, συνεκμετάλλευση, αποστρατικοποίηση και άλλα τέτοια ωραία.

Για την ώρα ας βασιστούμε στο Πολεμικό μας Ναυτικό το οποίο συνιστά κόσμημα, από όλες τις απόψεις: ταχυκινησία, υψηλό ηθικό, ετοιμότητα, ψυχραιμία, σοβαρότητα και ευφυΐα, όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν υπήρχε, και ούτε υπάρχει, ανάλογο αντίκρισμα εκ μέρους της επίσημης πολιτικής, η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί τάχιστα προστατεύοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και να μην αφήνει κενά που μπορεί να εκμεταλλευτή η άλλη πλευρά, όπως άφησαν οι δηλώσεις του κυρίου Γεραπετρίτη περί των 6 ναυτικών μιλίων. Φράχτης λοιπόν από το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδος στα 12 μίλια από τις ακτές του Καστελόριζου και όπου αλλού χρειαστεί. Όπως δεν δώσαμε γη στον Έβρο έτσι δεν πρέπει να μηδίσουμε τώρα και να προσφέρουμε ύδωρ στην τουρκική πλευρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ