25/09/2021

«Είστε διεφθαρμένοι»! Επίθεση κατά δικαστών στην δίκη του NOOR1

Την οργή του ναυλωτή του πλοίου “Noor 1” Γιώργου Μπουρδούβαλη προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που τον έκρινε ένοχο για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τη διαμετακόμιση των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, ενώ αντίθετα απήλλαξε τους συγκατηγορούμενους του Αιμίλιο Κοτσώνη και Βασίλειο Κουρούβανη τους οποίους η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου είχε κρίνει ως συναυτουργούς με τον Μπουρδούβαλη και τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, στη βίλα της συζύγου του οποίου και σε αποθήκη βρέθηκα μεγάλο μέρος του φορτίου του “λευκού θανάτου”.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της διαδικασίας, εν μέσω των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τα ελαφρυντικά, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μπουρδούβαλης που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και κινδύνευε εκ νέου με βαρύτατη ποινή, φώναξε:

“37 χρόνια είμαι καπετάνιος και να με λένε έμπορο ναρκωτικών; Είναι διεφθαρμένοι”.

Κατά την πολύωρη αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του συγκατηγορούμενου του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, Γιάννη Γλύκα, ο Γ. Μπουρδούβαλης τον διέκοψε και απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δικαστηρίου είπε: “Αποχωρώ κυρία πρόεδρο. Αγορεύει και εμάς κρίνεται η ζωή μας”, φανερά εκνευρισμένος από τη σε βάρος του απόφαση.

Εφόσον δεν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε κινδυνεύει να καταδικαστεί εκ νέου σε ισόβια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ