Εξαπάτηση και παραπλάνηση του Ελληνισμού από τους άσπονδους συμμάχους μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος ξυμφέρον.»

Το δίκαιον δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το συμφέρον του ισχυρού. Πλάτων.

Θα είστε ΟΛΟΙ συναυτουργοί και συνένοχοι της εγκληματικής Τουρκίας, για ότι θα συμβεί….

ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ….

Ενδεικτικά αποσπάσματα αυτονόητου περιεχομένου …. για τον προδοτικό ρόλο των δόλιων συμμάχων μας και την παραπλάνηση και εξαπάτηση του Ελληνισμού, με την παθητική ανοχή των ταγών μας….

3D8A27D7 5AD9 421F B2DE 4DA5BC1DFA77
Προλέγω. Εμείς ο Έλληνες, με βάση τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις εις βάρος μας, ας τις ερμηνεύσουμε ως *Τραγωδίες των  Αισχύλου, Ευριπίδη, Σοφοκλή ή κωμωδίες του *Αριστοφάνη, Μένανδρου,  Εύπολη και ας κλαίμε και ας γελάμε ταυτόχρονα για την κατάντια μας, που δεν αξίζει σε ένα λαό με ένδοξη ιστορία…., και ας διδασκόμαστε…

*«ἔστιν οὖν τραγῳδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ χωρὶς ἑκάστου τῶν εἰδῶν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι᾽ ἀπαγγελίας, δι᾽ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.»

Οι πηγές και η παράδοση αποδίδουν τη δημιουργία της τραγωδίας στον Θέσπι. Ο Φρύνιχος κατά τον Ηρόδοτο τιμωρήθηκε με πρόστιμο και απαγόρευση για το έργο του Μιλήτου Άλωσις, γιατί υπενθύμισε στους Αθηναίους «οικεία κακά», δραματοποιώντας την υποδούλωση της φυλετικά συγγενικής Μιλήτου.

*Δεν είναι μυστικό πως η Αρχαία Κωμωδία είχε εξαρχής, ήδη πριν από τον Αριστοφάνη, προεξοφλήσει όλα σχεδόν τα θέματα που θα εκμεταλλεύονταν οι κατοπινές κωμωδίες, ιδιαίτερα την μαχητική πολιτική σάτιρα, όπου για την ευθυβολία και τη δριμύτητά τους ξεχωρίζουν επιθέσεις σε πολιτικές προσωπικότητες….

Mundus vult decipi, ergo decipiatur.

Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί.

Γάιος Πετρώνιος, 1ος μ.Χ αιών, Ρωμαίος συγγραφέας

ΑΛΛΑ,

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

Τουρκία: Στρατιωτική παρουσία σε συνολικά 15 χώρες, σε άλλες μέσω του ΝΑΤΟ, σε άλλες μέσω αποστολών του ΟΗΕ και σε άλλες (τις περισσότερες) μέσω «διμερών συμφωνιών», εμφανίζεται να έχει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν έτει 2020, όπως προκύπτει μέσα από τις αναρτήσεις τουρκικών «παραγόντων» στα social media.

F476DB57 54A7 4999 B460 FC04CD9691BF

Διεθνής Τύπος. Jusqu’ ou ira Erdogan… Πόσο (μακρυά) θα πάει ο Ερντογάν;

Συνολικά 15 χώρες εμφανίζονται χρωματισμένες στον εν λόγω χάρτη, 15 χώρες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει κανείς: τα κατεχόμενα (με 40.000 Τούρκους στρατιώτες), το Κατάρ και το Σουδάν (που αποτελούν πλέον και τις μεγαλύτερες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική), τη Συρία (που έμελλε να ζήσει τρεις αλλεπάλληλες τουρκικές στρατιωτικές εισβολές μετά το 2016), τη Λιβύη για την οποία έχει γίνει τόσο πολύς ντόρος ειδικά από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά, αλλά και περιοχές των Βαλκανίων όπως είναι το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βοσνία.

Αναλυτικά οι 15 χώρες: Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανος, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…. ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…. ΑΦΟΥ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΟΡΑΝΕ…

0CCD0DFC 38DB 42F4 9AB6 3966657C7AA2Εξαγωγές από Τουρκία.

Εισαγωγές από Τουρκία.

Αρκετές από τις πιο πάνω χώρες συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εξοπλίζουν την Τουρκία με επιθετικά οπλικά συστήματα και βαρύ οπλισμό!

C57DA2A6 6001 4EAE 9457 9D95DD010FF1
Φώτο χωρίς υπότιτλους. Αυτονόητα συμπεράσματα!

Αποσπασματικές πληροφορίες Διεθνών,  Ελληνικών και Κυπριακών ΜΜΕ,  από δημοσιευθείσες μελέτες και άρθρα, με πρόσθετα σχόλια.

Η Ρωσία επίσης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας, η οποία με τη σειρά είναι ο έβδομος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Μόσχα. Η τελευταία χτίζει ένα πυρηνικό εργοστάσιο κόστους 20 δισ. δολαρίων για την Τουρκία κι άνοιξε έναν δεύτερο υποθαλάσσιο αγωγό στη Μαύρη Θάλασσα τον Ιανουάριο. Πέραν τούτων η Τουρκία του Ερντογάν αγόρασε πέρυσι και τους S-400 από τη Ρωσία κι εκδήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει κι άλλους.                                                                                   «Η Γερμανία είναι ο πιο σημαντικός εμπορικός εταίρος και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της», εμφανίζοντας παρ’ όλα αυτά μικρή πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ «πάνω από 7400 γερμανικές και τουρκικές επιχειρήσεις στην Τουρκία έχουν εισπράξει γερμανική χρηματοδότηση»                                                   Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, στη συνέχεια του κειμένου, περνάει ξανά σε πολιτικού χαρακτήρα ζητήματα και παρά τα δεδομένα εμπόδια, που η Γερμανία έχει θέσει κατά καιρούς στις τουρκικές προσπάθειες για είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαλεί την Τουρκία «υποψήφιο μέλος της ΕΕ» σημειώνοντας μάλιστα πως «η γερμανική κυβέρνηση βλέπει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, που άρχισαν το 2005, ως ανοιχτές».              Τέλος αφού αναφερθεί «στα εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας» προς την Τουρκία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παραθέτει εκπαιδευτικά ιδρύματα που τελούν υπό γερμανοτουρκική συνεργασία.                                                                   Μέσα σε λίγες γραμμές το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδίδει μαθήματα πολιτικής και εμπορικής διπλωματίας.      Χαϊδεύει, επιπλήττει και υπόσχεται ταυτόχρονα, μέσα στο ίδιο κείμενο, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η Γερμανία χρειάζεται την Τουρκία και πως αν και οι καλοί λογαριασμοί είναι που  κάνουν τους καλούς φίλους, πολλές φορές συμφέρει περισσότερο να παραβλέπεις τα (εσκεμμένα) λάθη του φίλου και εταίρου σου.

Στην άπατη πίθο των Δαναϊδών πάνε και οι κυρώσες και όλες οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από εγκληματική Τουρκία…. ΑΙΔΩΣ

*Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση σκόπιμα δεν επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις στην Τουρκία;

Δυστυχώς, αφού εμπαίζουν την Διεθνή Κοινότητα και παραβλέπουν το διεθνές δίκαιο χάριν των οικονομικών τους συμφερόντων, δεν έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα ουσιαστικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την εισβολή της στην Συρία, όπως και για τις παραβιάσεις Αμερικανικών Νόμων (με μοναδική εξαίρεση την αποβολή της από το πρόγραμμα κατασκευής των F35, λόγω της προμήθειας των πυραύλων S400). Είχαμε αναφέρει ότι η Τουρκία, για να προωθήσει τις θέσεις της, χρησιμοποιεί πρόσωπα από το στενό περιβάλλον του Προέδρου Τραμπ, που στην πλειονότητά τους βαρύνονται πλέον με κατηγορίες ή καταδίκες. Ακόμα, ως μια πιθανή εξήγηση της ακραίας φιλοτουρκικής πολιτικής του Τραμπ, δεν αποκλείεται, κατά τις επικοινωνίες Τούρκων αξιωματούχων με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος Τραμπ, να έχουν υποκλαπεί, μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας, στοιχεία που επιβαρύνουν τους ιδίους ή και άλλα πολιτικά πρόσωπα για συγκεκριμένα θέματα, κάτι που, αν έχει συμβεί, θα αποτελούσε μια τραγωδία για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, μιας μεγάλης δημοκρατικής χώρας με ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τέλος, αναφέρονται οι προσπάθειες μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών (’HALC”), που με περιορισμένα μέσα και χωρίς ουσιαστικά την υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου, έχουν καταφέρει να αντιπαρατεθούν επιτυχώς στις πολυέξοδες «επικοινωνιακές εκστρατείες» της Τουρκικής κυβέρνησης. Έκτοτε, έχουν συμβεί γεγονότα που αιτιολογούν περαιτέρω την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων από τις ΗΠΑ, όπως η πρόθεση παραγγελίας συστοιχιών S400 και από άλλες χώρες και η έναρξη δοκιμών των Τουρκικών S400, με στόχους πολεμικά αεροσκάφη Αμερικανικής κατασκευής.

ΜΕΜΟ.

Η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Κούρδων/ Η αναβίωση του Ισλαμικού Κράτους/ Το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα/ Η κατοχή ξένων εδαφών./ Η εισβολη σε ξένες θάλασσες, αιθέρες/ Οι απειλές κατά Ελλάδας και Κύπρου/ Η παράνομη συμφωνία για ΑΟΖ με Λιβύη/ Η φίμωση των Τουρκικών ΜΜΕ κ.ά.π.

*Αποσπασματικές πληροφορίες, από Ελληνικό και διεθνή τύπο με πρόσθετα σχόλια.

Κατά το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 14.10.2019, συζητήθηκε το θέμα της Τουρκικής εισβολής στην Συρία και τα μέλη συμφώνησαν ότι την καταδικάζουν. Από πρακτικής πλευράς, συζητήθηκε η πρόταση για απαγόρευση πωλήσεων (εμπάργκο) όπλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία, στην βάση ανάλογων αποφάσεων που είχαν ανακοινωθεί από την Γερμανία και την Γαλλία. Όμως, κατόπιν βέτο της Μ. Βρετανίαςη Ευρωπαϊκή Ένωση αρκέστηκε σε μια γενικόλογη διατύπωση, που παραπέμπει σε μια συμφωνία του 2008 (2008/944/CFSP), όπως αναφέρεται στις αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής στις 18.10.2019.

Σημειώνουμε την κυρίως συμβολική σημασία μιας τέτοιας απόφασης, αφού περίπου το 70% των Τουρκικών οπλικών συστημάτων παράγεται στην χώρα αυτή και ουσιαστικά μόνο οι ΗΠΑ θα μπορούσαν, με μια παρόμοια απόφαση, να επηρεάσουν ενδεχομένως, το αξιόμαχο των Τουρκικών δυνάμεων. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η αποτυχημένη προσπάθεια των 6 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ως μόνιμα ή μη μέλη, στις 10.10.2019 να προωθήσουν ψήφισμα καταδίκης της Τουρκικής επέμβασης στην Συρία, που προσέκρουσε στην άσκηση βέτο από την Ρωσία, αλλά και στην επαμφοτερίζουσα στάση των ΗΠΑ. Υπό τα πιο πάνω δεδομένα, η υποβολή πρότασης από την Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας (και μάλιστα χωρίς την σύμφωνη γνώμη όλων των εταίρων της κυβέρνησης) για διεθνή έλεγχο της μεθοριακής ζώνης, δεν ήταν δυνατόν να επιτύχει.

Όμοια, περισσότερο συμβολικά, παρά κατασταλτικά είναι τα αποτελέσματα της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, όπου στις 20.06.2019 και στις 15.07.2019, το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις καταδίκασε, ζητώντας στην επόμενη Διάσκεψη να της προταθούν στοχευμένα μέτρα. Στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις 14.10.2019, το θέμα αυτό συζητήθηκε, όπως και το θέμα της επέμβασης της Τουρκίας στην Συρία.

Οι τελικές αποφάσεις της Διάσκεψης Κορυφής στις 18.10.2019 επικύρωσαν τα μέτρα που περιγράφονταν στην εκδοθείσα στις 14.10.2019 Ανακοίνωση, για «στοχευμένα μέτρα» σε πρόσωπα ή φορείς που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τα μέτρα αυτά εξειδικεύτηκαν περαιτέρω στις 11.11.2019 και αφορούν πρόσωπα ή Εταιρείες που διενεργούν ή υποστηρίζουν τεχνικά ή οικονομικά τις διενεργούμενες γεωτρήσεις, τα οποία όμως δεν αποθάρρυναν την Τουρκία από την συνέχιση των δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα δε με πρόσφατο δημοσίευμα της Κυπριακής εφημερίδας «Φιλελελεύθερος», η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σκοπεύει να «ψαλιδίσει» τις πολιτικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, με αφετηρία την άρση αναστολής των «υψηλών ευρωτουρκικών πολιτικών διαλόγων» (meetings of the EU-Turkey high-level dialogues) που αποφασίστηκε στις 15.07.2019, μέσω της προγραμματισμένης επίσκεψης των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τουρκία, για το μεταναστευτικό.

Σε ότι αφορά την τρομοκρατία που επέβαλε το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, θυμίζουμε ότι, στις 24.11.2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία (471 προς 37) ψήφισε την προσωρινή αναστολή των διαδικασιών ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ των ελάχιστων ευρωβουλευτών που καταψήφισαν την σχετική πρόταση ήταν και Έλληνες εκπρόσωποι κόμματος που έχει πλέον διαλυθεί. Ας μην ξεχνάμε ότι ισχύει ακόμα το casusbelli εναντίον της Ελλάδος, όπως και η κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία και η μη αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο επέκτασης της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – Ε.Ε..

Δεδομένου ότι η πιο πάνω Απόφαση δεν είναι δεσμευτική, σημειώνουμε ότι στο Συμβούλιο Κορυφής στις 26.06.2018, η Ε.Ε. αναγνώρισε μεν ως σημαντικό εταίρο και υποψήφια προς ένταξη χώρα την Τουρκία, θεώρησε όμως (παρ. 35) ότι δεν μπορούν να ανοίξουν ή να κλείσουν νέα Κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη, ούτε να προχωρήσει άμεσα η αναθεώρηση της Τελωνειακής Συμφωνίας.

Τέλος, ως προς την άλλη επιδίωξη της Τουρκίας (την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες), η κατάσταση, που λίγο πριν την κατάπνιξη του πραξικοπήματος φαινόταν θετική για την Τουρκία (με μόνο 5 από τα 72 συνολικά κριτήρια να απομένουν να ικανοποιηθούν), φαίνεται πλέον ιδιαίτερα δύσκολο να προχωρήσει.

Αίτια της διστακτικής στάσης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εκτός από τις πιο πάνω παραμέτρους (παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφυγικό/μεταναστευτικό, απειλή από τους φανατικούς τζιχαντιστές) επιπρόσθετα, για τις ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα εξής:

Τα οικονομικά συμφέροντά τους με την Τουρκία.

Η Τουρκία αποτελεί τον πέμπτο μεγαλύτερο εταίρο της Ε.Ε., τόσο σε εισαγωγές, όσο και εξαγωγές, ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τον πρώτο εταίρο της Τουρκίας στις εμπορικές της συναλλαγές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε η εφαρμογή της Τελωνειακής Ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στις 31.12.1995. Σημειώνουμε πάντως το ισοζύγιο σε αγαθά και υπηρεσίες το 2018 ήταν πλέον ισοσκελισμένο, λόγω της μείωσης της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας

Σημαντικότερο ακόμα ρόλο παίζουν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά το 2002.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των επενδύσεων ήταν από Ευρωπαϊκές Εταιρείες, κυρίως της Ολλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας. Οι επενδύσεις αυτές οδήγησαν και στην αλματώδη άνοδο του Τουρκικού ΑΕΠ (σχεδόν τετραπλασιασμός του από το 2002 έως το 2018). Την τελευταία δεκαετία οι επενδύσεις στην Τουρκία παρουσιάζουν περιορισμένες αυξομοιώσεις.                                     Με βάση τα πιο πάνω, εξηγείται η απροθυμία των Ευρωπαϊκών χωρών να λάβουν μέτρα (όπως η αναστολή της Συμφωνίας Τελωνειακής Σύνδεσης) που θα προκαλούσαν ζημία σε όσες Εταιρείες έχουν ήδη επενδύσει στην Τουρκία. Σημειώνουμε ότι με τον ίδιο τρόπο σκέπτονταν και οι ηγέτες της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία (στην οποία εξάλλου συνέβαλαν άμεσα και ορισμένοι οικονομικοί παράγοντες της εποχής). Μια τέτοια προσέγγιση όμως, αποδυναμώνει την ηθική βάση της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και προοιωνίζει μεγάλους κινδύνους για την συνέχεια.                                                                                                           Πέραν του αριθμού των Τούρκων μεταναστών και της αντίστοιχης εκλογικής τους επιρροής, ιδιαίτερα στην Γερμανία, όπου περίπου 730.000 πολίτες, με διπλή υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου, έχουν Τουρκικές ρίζες, σημειώνουμε ότι η Τουρκία προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την επιρροή της με διάφορους τρόπους                                                                                                   Τουρκία: Πέντε ευρωπαϊκές χώρες σώζουν εδώ και χρόνια την οικονομία της Σύμφωνα με την αναφορά, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία ανήλθαν στο 50,62% των συνολικών εξαγωγών αυτοκινήτων της Τουρκίας, αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020.                                                                 Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, αναφέρονται στις ανακοινώσεις της Τουρκικής Συνέλευσης Εξαγωγέων (TIM) και του υπουργείου Εμπορίου, για τις συνολικές πωλήσεις στο εξωτερικό, τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε 118 δισεκατομμύρια 355 εκατομμύρια δολάρια. Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία αυτά για τις τουρκικές εξαγωγές σε γειτονικές χώρες, όπως Ιράν, Ελλάδα, Ιράκ, Γεωργία, Συρία, Βουλγαρία, την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2020, που ανήλθαν σε 10 δισεκατομμύρια και 802 εκατομμύρια δολάρια. Μόνο για την Ελλάδα, το ποσό ξεπέρασε το 1,2 δις δολάρια!!!!

Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια… για τους άπιστους δόλιους συμμάχους μας, που θωπεύουν λόγω εξαρτημένων οικονομικών συμφερόντων την εγκληματική Τουρκία, που ανέκαθεν τους πρόδιδε, σε αντίθεση με την Ελλάδα που πάντα πιστή τους σύμμαχος ήταν…Μια παροιμία από τους πρώτους διδάξαντες Τούρκους λέει… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ…

Σολωμός: Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε

ΙΔΕΤΕ. Ο ΚΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΕΝΑ…

Επιμέλεια – Διάταξη από Αντώνιο Αντωνά – Συγγραφέα.

www.ledrastory.com  cyprushellenica.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ