18/09/2021

Συγκέντρωση-απάντηση στα σχέδια για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με το μήνυμα «Κάτω τα χέρια από την εταιρία». Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με ψήφισμα των εργαζομένων, οι οποίοι κατήγγειλαν «την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και στην απόλυση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, χωρίς καμία διασφάλιση για τον παραγωγικό της χαρακτήρα, τη συνέχιση της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, περπατά στην εκποίησή της». Οπως σημειώνουν οι εργαζόμενοι, «80 νεκροί εργαζόμενοι στις βάρδιες, εκατοντάδες άλλοι από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένοι από εργατικά ατυχήματα και όσοι δούλεψαν και δουλεύουν σε αυτόν εδώ τον τόπο, με το αίμα και τον ιδρώτα μας, έχουμε δημιουργήσει και κρατήσει τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή μέχρι σήμερα». Οπως αναφέρουν στο ψήφισμα, «έχουμε το δικαίωμα και απαιτούμε:
– Με ευθύνη της κυβέρνησης, να μη σταματήσει η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας.
– Να σταματήσει η εκποίηση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας μεταλλείων και εργοστασίου.
– Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα “μόνιμων” και εργαζομένων των εργολαβιών.
– Η ΛΑΡΚΟ, με ευθύνη του κράτους, να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει. Να αναπτυχθεί με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στον ελληνικό λαό».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. «Δεν δεχόμαστε ούτε μία απόλυση. Δεν χαρίζουμε τίποτα από τα δικαιώματά μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των εργαζομένων, των τοπικών κοινωνιών, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας προς όφελος του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αφουγκραστεί την αγωνία των χιλιάδων οικογενειών που ζουν από τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει το έγκλημα. Οι παρευρισκόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση» καταλήγει το ψήφισμα.

Στην απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρυμνα βρέθηκαν αντιπροσωπία του ΚΚΕ, καθώς και βουλευτές και στελέχη της Ελληνικής Λύσης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ