Ιωάννης Μάζης: «Η συνεχής απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων θεωρείται “σοβαρή πολιτική”»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι τουρκική προπαγάνδα να λέμε ότι η επέκταση μετατρέπει το Αιγαίο σε Ελληνική Λίμνη»

«Έχουμε μία συνεχή, γραμμική, σαφή, συνεπή πορεία προς την απεμπόλιση κυριαρχικών δικαιωμάτων, η οποία έχει καταλήξει να θεωρείται “η σοβαρή πολιτική της Ελλάδος”. Τα κυριαρχικά μας διακαιώματα (πρέπει να) τα ασκούμε και κάνενα Κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε η ίδια σαν θεσμός μπορεί να παρέμβει για να σε αποκλείσει από την άσκηση των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων. Ούδεις. Ασκείς τα κυριαρχικά σου δικαιώματα και μετά συζητάς, εκεί όπου απαιτείται συζήτηση».

Ενώ για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων είπε «Αν προεκτείνει η Ελλάδα τα 12 ν.μ. δεν θα σου κάνει χειρότερα η Τουρκία. Απλούστατα η Τουρκία ξαφνικά θα ευρεθεί εν αδίκω. Και θα ευρεθεί εν αδίκω διότι το κυριαρχικό σου δικαίωμα επεκτάσεως των 12 ν.μ. είναι δικό σου, γι αυτό είναι κυριαρχικό γι αυτό είναι και δικαίωμα κι αυτοί θα βρεθούν μέσα σε έναν χώρο κυριαρχίας πλέον κι όχι κυριαρχικού δικαιώματος, παρανομούντες. Ποιο δικαστήριο θα δικαιώσει την Τουρκία αν σε χώρο κυριαρχίας αποτρέψουμε αυτά τα σκάφη»

«Ασκώντας αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα, ξαφνικά το καράβι αυτό μαζί με τα συνοδά πολεμικά σκάφη, βρισκεται σε χώρο Ελληνικής Κυριαρχίας. Σε χώρο Ελληνικής κυριαρχίας οποίος απεκτήθει νομίμως και μονομερώς κατά το δίκαιο της θαλάσσης»

Τα Μέγαλα λάθη της Ελλάδας που σωρεύτηκαν και κάποια σήμερα πληρώνονται

Επίσης θύμισε ότι μετά την Τουρική Εισβολή και Κατοχή της Κύπρου, οδηγήθηκε σε λανθασμένες ενέργειες, οι οποίες έδωσαν το δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να σαλαμοποιεί την Ελληνοτουρκική διαφορά που έχει να κάνει με το Αιγαίο τον Εναέριο Χώρο. Από το Mea Culpa, τα Ιμια, το Casus Belli, την Μαδρίτη, τον Ελσινκι, το Oruc Reis, το Yavuz, το Kanuni. Οπως τόνισε το μεγαλύτερο λάθος είναι ότι «εντέχνως απομακρύναμε από την εξίσωση της Ελληνοτουρκικής διαφοράς την Κύπρο. Οτι περιφρονήσαμε το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδος – Κύπρου. Το γεγονός ότι δεν υπογράψαμε το σύμφωνο με την Γαλλία που περιείχε ρήτρα στρατιωτική συμβολής» ενώ όπως είπε το κυριότερο είναι ότι ποτέ δεν επεκτείναμε τα 12 ναυτικά μίλια και κατέληξε ότι όλα αυτά κάποια στιγμή πληρώνονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ