24/09/2021

Ενόχλησή του Μαξίμου για τις αντιτουρκικές δράσεις του Νίκου Δένδια!

Ο καταιγισμός ενεργειών του Νίκου Δένδια με διεθνείς παρεμβάσεις και πίεση για μέτρα κατά της Τουρκίας έχει προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο μέγαρο Μαξίμου. Αποδεικνύει ότι καθε αμυντική ενέργεια και κάθε παράσταση στα διεθνή φόρα και οργανισμούς που καταγγέλλει την ασυδοσία της Τουρκίας, έχει γίνει με προσωπική πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια, παρά τις αντιδράσεις του μεγάρου Μαξίμου!

Επιβεβαιώνεται πλήρως και το ρεπορτάζ του Σπίγκελ, το οποίο ουδέποτε διέψευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρότι προκλήθηκε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως αντιθέτως κατά οποιασδήποτε κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, ενώ ο Νίκος Δένδιας παρουσιαζόταν σχεδόν ως πολεμοκάπηλος!

Τις τελευταίες ώρες ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας πράττει το αυτονόητο υπερασπίζοντας το εθνικό συμφέρον σε όλα τα μέτωπα. Ειδικά την συγκεκριμένη συγκυρία που η Τουρκία προβαίνει στην μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών αμφισβητώντας έμπρακτα την Ελληνική εθνική κυριαρχία και προαναγγέλλοντας κυριολεκτικά, εισβολή. Δύο ενέργειες που προκάλεσαν αίσθηση ήταν η επιστολή προς τις χώρες – προμηθευτές οπλικών συστημάτων της Τουρκίας και η αίτηση για αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας.

Η τελευταία ενέργεια μάλιστα φαίνεται να είναι αυτή που προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως είχαμε αποκαλύψει το Olympia.gr, ο Νίκος Δένδιας προέβη σε αυτές τις ενέργειες χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αφού άλλωστε άπτονται των υπηρεσιακών του καθηκόντων ως υπουργού εξωτερικών.

Έτσι, έχει προκληθεί αναστάτωση στο μέγαρο Μαξίμου η οποία μάλιστα εκφράζεται και με διαρροές, καθώς εδώ και πολύ καιρό οι ενέργειες του Δένδια έρχονται σε σύγκρουση με τον μύθο που ήθελε να καλλιεργήσει το μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την νομιμότητα των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο! Δηλαδή ο Νίκος Δένδιας διεμήνυσε κάθε κατεύθυνση ότι η Τουρκία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, την ίδια στιγμή όμως η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε να εφεύρει λεκτικούς τρόπους για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η Τουρκία δεν κάνει τίποτα παράνομο!

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι ακόμα και η στάση του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος προκάλεσε πραγματικό σάλο με τις δηλώσεις του περί έξι ναυτικών μιλίων και σήμερα αναγκάστηκε να ανασκευάσει! Προφανώς μετά από νουθεσίες του Μαξίμου που θα ήθελε τον υπουργό επικρατείας στην θέση του Νίκου Δένδια. Αλλά με τις μέχρι πρότινος δηλώσεις του, μία τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε σεισμό στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Αναμένουμε να δούμε που θα φτάσει η σύγκρουση Δένδια – Μαξίμου αυτές τις εθνικά κρίσιμες στιγμές. Φυσικά θα είναι μία σύγκρουση που θα υποβόσκει καθώς το Μαξίμου δεν θα τολμούσα ποτέ να βγει ανοιχτά και να αμφισβητήσει τις εθνικά αυτονόητες ενέργειες του Νίκου Δένδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ