20/09/2021

Υποκρισία! Οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει και το Βερολίνο μιλά για συνομιλίες

Η διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται, με στόχο τις απευθείας συνομιλίες, τόνισε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τους νέους χάρτες που παρουσίασε η Άγκυρα για την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο, λέγοντας πως δεν έχουν μελετήσει για την ώρα το θέμα σε βάθος και μόλις το πράξουν θα επανέλθουν με απάντηση.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες σε επαφή τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Τουρκία, πάντα με στόχο να καταστούν εφικτές απευθείας συνομιλίες για τα θέματα που τίθενται στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται», δήλωσε ο Κρίστοφερ Μπούργκερ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί επί του παρόντος να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες συνομιλιών.

Την ίδια στιγμή τα «ιδιαίτερα καθήκοντα» και την ευθύνη της Ελλάδας ως χώρας στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναγνώριζε τη ∆ευτέρα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι το συνολικό πρόβλημα της μετανάστευσης προς την Ε.Ε. μπορεί να διευθετηθεί μόνο σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και τράνζιτ των μεταναστών. «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ιδιαίτερα καθήκοντα και ευθύνη ως χώρα στα όρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης» δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο ανέγερσης φράχτη στον Εβρο, μέτρο το οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι το συνολικό πρόβλημα μετανάστευσης και άφιξης των αιτούντων άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τις χώρες εκτός Ε.Ε., με τις χώρες τράνζιτ και προέλευσης των μεταναστών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ