Al Modon: “Εν μέρει δικαιολόγησαν την δολοφονία Σαμουέλ Πατί τα ΜΜΕ στο Ισλάμ” αναφέρει η Λιβανέζικη Εφημερίδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η ισλαμιστική βία συνιστά απειλή για τις δυτικές δημοκρατίες σχολιάζει η εφημερίδα του Λιβάνου Al Modon επισημαίνει ότι η τρομοκρατική ισλαμιστική ενέργεια δεν αντιμετωπίστηκε σκληρά από τα αραβικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία εν μέρει την δικαιολόγησαν επειδή ο καθηγητής Σάμουελ Πατί έδειξε στους μαθητές του τα σατιρικά σκίτσα για τον Μωάμεθ” αυτό δείχνει ότι τα μουσουλμανικός κόσμος δεν καταφέρνει να συγκατοικήσει με τον μη μουσουλμανικό υπογραμμίζει εφημερίδα Al Modon.

#jesuisprof #jesuisprofesseur #JeSuisSamuel
#jesuisprof #jesuisprofesseur #JeSuisSamuel

Την Παρασκευή (16/10), ο καθηγητής Σαμουέλ Πατί, 47 ετών, ο οποίος είχε δείξει στους έφηβους μαθητές του σκίτσα του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, έχασε τη ζωή του, καθώς έβγαινε από το κολέγιο όπου δίδασκε κοντά στο Παρίσι, σε μια επίθεση που προκάλεσε θλίψη και φόβο στη Γαλλία.

Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει, δηλωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Η χθεσινή δολοφονία καθηγητή που έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ συγκλονίζει τη Γαλλία, η οποία επλήγη για ακόμη μια φορά από μια ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, τρεις εβδομάδες μετά την επίθεση μπροστά στα παλιά γραφεία του σατιρικού εντύπου Charlie Hebdo. Δεν θα νικήσουν. Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει, δήλωσε, εμφανώς ταραγμένος, ο Μακρόν, καλώντας χθες το βράδυ τη Γαλλία να σχηματίσει “ενιαίο μέτωπο” μετά τη δολοφονία του καθηγητή ιστορίας και γεωγραφίας έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε στην Κονφλάν Σεντ Ονορίν, στα δυτικά προάστια του Παρισιού. Γονείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο αναφέρονταν στον νεκρό ως ο κ. Πατί, ενώ γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ονομαζόταν Σαμιέλ Πατί.
Ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ επισκέφθηκαν την Κονφλάν Σεντ Ονορίν λίγες ώρες μετά την επίθεση, ενώ συνεκλήθη κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης για να εξετάσει το έγκλημα αυτό. Ένας από τους πολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα επειδή δίδασκε, επειδή δίδασκε στους μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, τόνισε ο Μακρόν.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό να μας καταπιεί. Εξαιρετικό το αυριανό πρωτοσέλιδο της γαλλικής Libération:

Liberation-liberte-jenseigne-ton-nom-je-suis-samuel
L

#jesuisprof ,#jesuisprofesseur, #JeSuisSamuel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ