Σοκ στη δίκη του “Noor 1” – Να “σπάσουν” τα ισόβια προτείνει η Εισαγγελέας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγαλύτερη παρτίδα ηρωίνης που πιάστηκε ποτέ στην Ευρώπη, πέφτει στα μαλακά. Ινσαλλά Ρετζέπ!

“Σπάνε τα ισόβια” για τους 2,1 τόνους ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1” με βάση την πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας Βασιλικής Βλάχου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την χορήγηση ελαφρυντικών και στους εννέα καταδικασμένους σε δεύτερο βαθμό για τη μεταφορά του φορτίου του “λευκού θανάτου” τον Ιούνιο του 2014.

Σε όλους πρότεινε την χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής μετά την πράξη κατά τη διάρκεια της κράτησης τους στη φυλακή.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, εφόσον υιοθετηθεί το ελαφρυντικό από το δικαστήριο, τότε “σπάνε” τα ισόβια με το εύρος των ποινών για τους κατηγορούμενους να πέφτει από 5 έως 15 έτη κάθειρξη.

Ως προς την χορήγηση του ελαφρυντικού αυτού στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, στη βίλα της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί κατέληξε ένας τόνος της ηρωίνης, η Εισαγγελέας άφησε να εννοηθεί πως η χορήγηση του ελαφρυντικού ήταν …μονόδρομος με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα. Ανέφερε σχετικά:

“Δεν έχω στοιχεία εναντίον του. Μάλλον με δεσμεύει η διάταξη.

Η συμπεριφορά του δεν μου δείχνει μεταμέλεια.

Δημιουργήθηκαν λέει επεισόδια σε βάρος του.

Δεν ξέρω τι συνέβη.

Για την ισότητα των όπλων είναι νεοπαγής η διάταξη.

Είπε ο νομοθέτης δυο πράγματα.

Δεν μπορώ να αντιλέξω ότι δεν είσαι καλός κρατούμενος αν δεν έχω στοιχεία.

Λειτουργεί υπέρ των κατηγορουμένων”.

Αντίθετα η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την απόρριψη των άλλων ελαφρυντικών.

Ειδικότερα πρότεινε την απόρριψη της χορήγησης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, επισημαίνοντας πως ο Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί για κακούργημα, φοροδιαφυγή και μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών.

Ως προς τον επίσης βασικό κατηγορούμενο, ναυλωτή του “Noor 1” Γεώργιο Μπουρδούβαλη, η Εισαγγελέας έκανε δεκτό μόνο το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Μάλιστα επεσήμανε πως ο κρατούμενος στις φυλακές Πατρών εργάζεται στους φούρνους.

Και σε αυτόν τον κατηγορούμενο πρότεινε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε λαθρεμπόριο πετρελαίου.

“Έχουμε να πούμε ότι η ενασχόληση όπως ακούστηκε με όλο τον χώρο των πετρελαίων μπορεί να ακούγεται σύννομη αλλά ακούστηκαν πολλά για λαθραία πετρέλαια και χρηματισμούς δικούς του που συνεκτιμήθηκαν από το πρώτο δικαστήριο για να τον καταδικάσει για συγκρότηση και οργάνωση εγκληματικής οργάνωσης” ανέφερε η Εισαγγελέας.

Η κ. Βλάχου πρότεινε, επίσης, την χορήγηση τριών ελαφρυντικών (του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη) στον πρώην υπάλληλο του Γιαννουσάκη Σταύρο Λάγιο και στον Κωνσταντίνο Καρτσώνη, ιδιοκτήτη της αποθήκης όπου μεταφέρθηκε το φορτίο της ηρωίνης.

Το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη πρότεινε για τους Τούρκους κατηγορούμενους. Ένα επιπλέον ελαφρυντικό αυτό του σύννομου βίου εισηγήθηκε για τον Ιρανό Μπονιάντ που συνόδευε το πλοίο και βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα στη Φιλοθέη.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει ως προς την χορήγησηελαφρυντικών στους εννέα καταδικασμένους για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ