Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Πρόταση στον Κώστα Τσιάρα να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Κολομβίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με έναν άρτιο τρόπο παγκόσμιου κλάσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας καταργεί την Ελένη Τουλουπάκη αλλά και τον Χρήστο Μπαρδάκη, ενοποιώντας τις εισαγγελίες οικονομικού εγκλήματος και εγκλημάτων διαφθοράς!

Κατατέθηκε λοιπόν απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαισύνης, με το οποίο προβλέπεται η ενοποίηση των εισαγγελιών Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς. Εφόσον υπερψηφιστεί οι επικεφαλής των δύο εισαγγελιών, Χρήστος Μπαρδάκης και Ελένη Τουλουπάκη, παύονται αυτοδικαίως από τις θέσεις τους. Εφόσον υπερψηφιστεί από στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων και ελεγχόμενος από την κυρία Τουλουπάκη!

Με αυτή την κίνηση ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει πάνω του παγκόσμια προσοχή καθώς τέτοιες αρετές δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητες. Υπάρχουν μάλιστα χώρες στην υφήλιο που έχουν υποφέρει τα πάνδεινα για να ξεφορτωθούν εισαγγελείς και θα χρειαζόταν η επάρκεια κάποιος σαν τον Κώστα Τσιάρα για να τις βοηθήσει ώστε τέτοιες διαδικασίες να γίνονται ειρηνικά. Όπως λ.χ. η Κολομβία.

A88C732F 2E5B 4CBB 80B4 72BC71B221A0

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του ο Άδωνις Γεωργιάδης για αυτή την εξέλιξη

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί στην εισαγγελία Εφετών και θα αποτελεί αυτοτελές τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, θα επανδρωθεί από τακτικούς εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και από επίκουρους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών (συνολικά 6), ενώ θα προΐσταται ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε υποστηρίξει, πως η εν λόγω κίνηση θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. Είναι δυνατόν λοιπόν να πάει χαμένο τέτοιο ταλέντο;

Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη, σημειώνεται ότι η θητεία της επρόκειτο να λήξει την ερχόμενη άνοιξη, ενώ η ίδια δεν είχε δηλώσει αποχή από τα καθήκοντά της μετά την άσκηση εις βάρος της ποινικής δίωξης, κάτι που είχαν πράξει συνεργάτες της. Εννοούν την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Ζαχαρής, για τον οποίον όμως δεν αναμένεται να εκδηλωθεί αντίστοιχο διεθνές ενδιαφέρον για μεταγραφή. Έχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ