19/09/2021

Με συγκίνηση οι δοσίλογοι υποδέχθηκαν την απαγόρευση των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου

Για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση, δεν θα εορταστεί η επέτειος του ΟΧΙ με παρέλαση
Είδαμε δεκάδες χιλιάδες πολίτες να συγκεντρώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά ενόχλησε η παρέλαση! Οι μόνοι που θα ένιωθαν ικανοποιημένοι από μία τέτοια απόφαση, θα ήταν μόνο οι νοσταλγοί και οι οπαδοί των κατακτητών.

Η ακύρωση των παρελάσεων για τον εορτασμό του μεγάλου ΟΧΙ σε Ιταλούς φασίστες και Γερμανούς ναζί συνιστά μία πολύ κακή σημειολογία. Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από την γερμανική κατοχή.

Φυσικά και η πανδημία είναι κάτι που ανησυχεί όλους μας και το κράτος υποχρεούται να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αναχαιτίσει αυτή την μάστιγα. Υπάρχουν δεκάδες μέτρα που μπορούν να παρθούν άλλωστε, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το ακραίο μετρό απαγόρευσης των παρελάσεων. Και μιλάμε για την καθολική απαγόρευση τον παρελάσεων, η οποία είναι τουλάχιστον ανεξήγητη. 
Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να γίνουν παρελάσεις μόνο με μηχανοκίνητες μονάδες και αεροπορικές επιδείξεις. Τελευταία φορά που κοιτάξαμε δεν είχαμε κρούσμα ούτε σε Leopard  ούτε σε Σινούκ.

DF03DEF1 E3A3 4A94 A1CA 88BA1E3DD98C
Για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση δεν θα γίνουν παρελάσεις!

Πριν από αυτό, θα μπορούσαμε να σταματήσουμε να υποχρεώνομαι τους πολίτες να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα μπορούσαμε να ανακουφίσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες όπου πάλι οι πολίτες συνωστίζονται ο ένας πάνω στον άλλον. Θα μπορούσαμε να θέσουμε όρους στην λειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων. Θα μπορούσαμε γενικά να λάβουμε δεκάδες άλλα μέτρα, πολύ αποτελεσματικότερα, πριν από την κατάργηση των παρελάσεων.
Δεν μπορεί όμως το κράτος να αφήνει να γίνονται 15 τουλάχιστον συγκεντρώσεις και πορείες για συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, για διάφορους λόγους, δεν θα κρίνουμε εμείς εαν έπρεπε η οχι να γίνουν, και την ίδια στιγμή να απαγορεύει την συντεταγμένη παρέλαση και να μην την αντικαθιστά τουλάχιστον με τα μηχανοκίνητα τμήματα.

Η απαγόρευση του εορτασμού της 28 Οκτωβρίου μέσω των παρελάσεων, είναι μία ακραία και ανεξήγητη απόφαση. Οι μόνοι που θα ένιωθα ικανοποιημένοι από μία τέτοια απόφαση, θα ήταν μόνο οι νοσταλγοί και οι οπαδοί των κατακτητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ