Μέτωπο τουρκικού εθνικισμού σε Αθήνα Λευκωσία καταγγέλλει ο Κοτζιάς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την επομένη της παράνομης ψηφοφορίας στα Κατεχόμενα της Κύπρου που έφερε στη (δοτή) εξουσία τον «νέο εκλεκτό» της Αγκυρας Ερσίν Τατάρ, ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χειρίστηκε διπλωματικά τον τελευταίο γύρο συνομιλιών για το Κυπριακό, προειδοποιεί με αποκαλύψεις.

Για τον στόχο του δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, αφού, όπως ξεκαθαρίζει ευθέως σε χθεσινή του ανάρτηση, «κάποιοι στην Ελλάδα, αρθρογράφοι της διαπλοκής και αριστερών εφημερίδων, αντί να δουν τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής και το ότι η Τουρκία είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο Κυπριακό, προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στην Κύπρο και τις κυβερνήσεις της».

Ο Ν. Κοτζιάς προαναγγέλλει ότι στις 29 Οκτωβρίου από το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) θα αποκαλύψει ποιοι υπονόμευσαν τις συνομιλίες στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά πριν από τρία χρόνια, όταν ο ίδιος σε μια ρεαλιστική κίνηση πρότεινε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και την άρση του αποικιοκρατικού καθεστώτος των εγγυήσεων. Και υπόσχεται να φανερώσει ποιοι και πώς τίναξαν τη διαδικασία στον αέρα, υποδεικνύοντας βασικά τη βρετανοτουρκική πλευρά και τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ, με ύποπτες παρτίδες με την Τουρκία, Εσπεν Εϊντε.

Με συγκρατημένη οργή για όσους σε Αθήνα και Λευκωσία υποστηρίζουν τις τουρκικές θέσεις, ο Ν. Κοτζιάς προσθέτει: «Προσπάθησα να προστατεύσω τη διαδικασία και ανέχτηκα πολλά. Ομως, η δημιουργία στην Αθήνα και στη Λευκωσία ενός μετώπου στήριξης του τουρκικού εθνικισμού και υπονόμευσης της θέσης της Κύπρου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το μέτωπο της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας. Διαφέρουμε με αυτούς τους κύκλους σε ένα θεμελιώδες σημείο: Εγώ πιστεύω αυτά που είδα, είπα και άκουσα ο ίδιος μέσα στην αίθουσα διαπραγμάτευσης. Εκείνοι πιστεύουν την ηγεσία της Τουρκίας και του ανθρώπου της, του Εϊντε. Και αυτή είναι άλλη μια διαφορά ανάμεσα στον πατριωτισμό και στην πολιτική επιλογή στήριξης του τουρκικού εθνικισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ