Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές είναι οι βεβαιώσεις για όσους θα μετακινούνται την νύχτα

Με ειδικές βεβαιώσεις θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι τις ώρες 00:30 με 05:00 καθημερινά πλέον από το πρωί του Σαββάτου.

Συμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες που ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς:

-Οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που μετακινούνταν την περίοδο του lockdown στην πρώτη φάση της πανδημίας, δηλαδή με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας και τη βεβαίωση του εργοδότη του που θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 μέρες.
76B81C52 CD95 41B4 9FBE 1489602688D4
-Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Για τη λήψη της βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας εργαζομένων που πρέπει να πηγαίνουν ή να αποχωρούν από την εργασία τους, υποχρεωτικά ο εργοδότης μπαίνοντας με τους κωδικούς του στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, συμπληρώνει το κατάλληλο έντυπο και το αποστέλλει στον εργαζόμενο ο οποίος μπορεί να το επιδείξει στα ελεγκτικά όργανα σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η γνησιότητα του εγγράφου πιστοποιείται με τον αριθμό πρωτοκόλλου επί αυτού.

-Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων-φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοί συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται επίσης στην ΕΡΓΑΝΗ και το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν υποχρεωτικά πριν από τη μετακίνησή τους μπαίνοντας με τους κωδικούς τους από το taxisnet.

-Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η βεβαίωση κίνησης χορηγείται μέσω της εφαρμογής του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού ελληνικού δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση με βεβαίωση που συντάσσεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού. Το έγγραφο που χρειάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ