2/08/2021

Είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού ο φερετζές της αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση του Κορωνοϊού;

Η χώρα ζει ένα καραγκιοζιλίκι. Πρώτη μέρα σήμερα υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους χώρους στην Αττική και η εικόνα είναι απογοητευτική.

Η πλεοψηφια των πολιτων στις συνοικίες και τις γειτονιές των δήμων της Αθήνας αδιαφορεί για τη χρήση της μάσκας και κυκλοφορουν αμέριμνοι σαν να μην συμβαινει τίποτα.

Μπορεί στα σουπερ μάρκετ και τις συγκοινωνίες και στους κεντρικούς δρόμους να τις φοράνε σχεδόν όλοι, μόλις όμως στρίψεις σε κάποιο στενο η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

Άλλος δεν φοραει καθόλου, άλλος την έχει κάτω από τη μύτη, άλλος κάτω από το στόμα, άλλος ως τα μάτια, άλλος κρεμασμένη στο ένα αυτί, άλλος στο χέρι, άλλος στη τσέπη, άλλος όπου τον φωτίσει ο Θεός.

Φυσικά και δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε στενο και σε κάθε καλντερίμι.

Το μετρο είναι από την αρχή προορισμένο να αποτύχει και ισως και αυτός να είναι και ο πραγματικός του στόχος. Η αποτυχία του. Έτσι μετά θα μπορεί να βγει η κυβέρνηση και να κρύψει όλα τα λάθη της και τις παραλήψεις στην διαχείρηση του Κορωνοϊού, ειδικά μετά το τέλος του πρώτου lockdown όπου παρέλαβε μια χώρα σωστό διαμάντι από πλευράς κρουσμάτων και σήμερα καταντήσαμε να πλησιάζουμε τα χιλια κρούσματα ημερησίως.

Υ.Γ. Η θέση μας δεν είναι κατά της χρήσης της μάσκας αλλά υπέρ της χρήσης της. Όμως με αυτό τον τρόπο που έχει επιβληθεί, το παντοδύναμο αυτό όπλο κατα του Κορωνοϊού καταντά μια φαρσοκωμωδία στα ανίκανα χέρια μιας κυβέρνησης που κρύβει τα λάθη της πίσω από αυτήν και πίσω από τις ατομικές ευθύνες των πολιτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ