Η κάλυψη Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη και τα μηνύματα του Νίκου Δένδια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια αντιπαράθεση από το…μέλλον, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τις σφοδρές αντιδράσεις που ακολούθησαν.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στις δηλώσεις του περί εθνικισμού και 12 μιλίων παρείχε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Του Βασίλη Σκουρη από το I eidiseis.gr

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, απέφυγε να αναφέρει οτιδήποτε για τη «κόκκινη γραμμή» της χώρας όσον αφορά στις παραβιάσεις του Ορούτς Ρέις στην περιοχή του Καστελόριζου, όπου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο και τα πολεμικά που το συνοδεύουν «σουλατσάρουν» εντός της περιοχής των 6-12 μιλίων και ενόψει της μεταφοράς αντίστοιχων πρακτικών νοτίως ή ανατολικώς της Κρήτης ή και πλησίον της Ρόδου!

Αντιθέτως, με την τοποθέτησή του στη Βουλή, αποστάσεις από τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, με πολύ «αριστοτεχνικό» τρόπο είναι αλήθεια –και συνεπώς και αποστάσεις από την κυβερνητική θέση περί κόκκινων γραμμών στα 6 νμ- έλαβε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, πέραν του ότι δεν «κάλυψε» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αποφεύγει επιμελώς να επαναλάβει τις δηλώσεις Γεραπετρίτη (που είναι φανερό πως είναι η θέση του πρωθυπουργού-ο υπουργός Επικρατείας «έφαγε το ξύλο» αδίκως) περί κόκκινης γραμμής στα 6 νμ. Το απέφυγε στη Βουλή, το απέφυγε και με τη συνέντευξή του στη Realnews της Κυριακής και στο συνάδελφο Γιώργο Σιαδήμα, πριν δηλαδή τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, αποδεικνύοντας πως έχει μια διαφορετική προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα από την επίσημη πλέον (μετά την κάλυψη Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη) κυβερνητική θέση. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει δημιουργηθεί θέμα στις σχέσεις Μεγάρου Μαξίμου και της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, δύσκολα όμως θα στοιχηματίσει κανείς πως θα εξακολουθήσει αυτή η κατάσταση και όταν αποκλιμακωθεί η ένταση και ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, οι αντιδράσεις για τη στάση της κυβέρνησης στα «σουλάτσα» του Ορούτς Ρέις μεταξύ των 6 και των 12 ναυτικών μιλίων στην περιοχή του Καστελόριζου, είναι πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως εάν τα στελέχη που διαφωνούν αποφεύγουν επί του παρόντος τουλάχιστον να το θέσουν δημοσίως, είτε γιατί δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυβέρνηση, είτε γιατί φοβούνται την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι διαφοροποιήσεις στη Βουλή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, στις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, έχουν να κάνουν και με την αντίθεση των «γαλάζιων» στελεχών στη διεύρυνση με τα στελέχη της κεντροαριστεράς, τα οποία, μάλιστα, καταλαμβάνουν και σημαντικές κυβερνητικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός της νομής της εξουσίας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας!

Το θέμα της «κόκκινης γραμμής» στην τουρκική επιθετικότητα, πάντως, δεν αποκλείεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, με τυχόν μετακίνηση του Ορούτς για έρευνες στην περιοχή της Ρόδου ή, πολύ περισσότερο της Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ