Με πόλεμο απειλούν οι Ρομά μετά την προφυλάκιση ομόφυλού τους!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις Αμύκλες με τους Ρομά της περιοχής, οι οποίοι έχουν εξεγερθεί κατόπιν απόφασης προφυλάκισης σε βάρος ομόφυλού τους, για την επίθεση σε βάρος των δύο αντιδημάρχων Σπάρτης, την προηγούμενη εβδομάδα.

Οδοφράγματα και φωτιές στήθηκαν επί της Εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, στην είσοδο των Αμυκλών, από τις 5 περίπου το απόγευμα της Δευτέρας 26/10. Η εικόνα θύμιζε πεδίο μάχης. Ένα φλεγόμενο όχημα και ελαστικά, ξηλωμένες πινακίδες οδοσήμανσης κι εξοργισμένοι αθίγγανοι, οι οποίοι απέκλεισαν πλήρως την κυκλοφορία.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις τους στον «Λακωνικό Τύπο», οι εξεγερμένοι Ρομά απειλούν ανοιχτά με «πόλεμο», εξαπολύοντας ευθείες απειλές για ακραίες ενέργειες σε βάρος εκπροσώπων τοπικών αρχών, αυτοδιοικητικών, πολιτικών και αστυνομικών, απαιτώντας να  αποσυρθεί η κατηγορία περί αρπαγής-απαγωγής που βαρύνει τον έναν εκ των τριών δραστών και οδήγησε στην προφυλάκισή του. Οι ίδιοι αναγνωρίζουν πως υπήρξε επίθεση εναντίον των δύο αυτοδιοικητικών, ωστόσο απορρίπτουν κατηγορηματικά την κατηγορία της αρπαγής.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (26/10) είχε οδηγηθεί για απολογία στον Ανακριτή Σπάρτης, ο συλληφθείς κατηγορούμενος, ο οποίος είχε πάρει προθεσμία, για την επίθεση και ξυλοδαρμό των αντιδημάρχων Σπάρτης. Με εντολή δικαστικών λειτουργών, ο φερόμενος ως δράστης προφυλακίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας έχει ζητήσει ενισχύσεις για τον έλεγχο της κατάστασης και επαναφορά της τάξης στην περιοχή.

Το συμβάν που προκάλεσε
την έκρηξη
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη 22/10, όταν ομάδα αθίγγανων φέρονται να επιτέθηκαν και να τραυμάτισαν τους δύο αντιδημάρχους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», σημείο τριβής, που οδήγησε στο βίαιο επεισόδιο, ήταν το θέμα των αδειών πωλητών στη λαϊκή αγορά Σπάρτης. Οι δύο αντιδήμαρχοι φέρονται να μετέβησαν στην περιοχή για να ενημερώσουν τους Ρομά πως το ζήτημα των αδειών δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δ. Σπάρτης, ωστόσο αυτό φαίνεται πως εξαγρίωσε τους συνομιλητές τους που δεν δίστασαν να χειροδικήσουν εναντίον τους.

Αμέσως μετά το συμβάν, η Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας προχώρησε σε οργανωμένη επιχείρηση στις Αμύκλες, με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Τσιγαρίδη. Λίγο αργότερα, οι αρχές εντόπισαν τον έναν εκ των φερόμενων δραστών και του πέρασαν χειροπέδες.

Με πληροφορίες από το lakonikos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ