Επικίνδυνη για την ανθρωπότητα η αντιρωσική ρητορική του ετοιμόρροπου Μπάιντεν

Μια ανάσα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μετά τα σχόλια του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

«Δεν συμφωνούμε καθόλου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διασπορά με τον τρόπο αυτόν του απόλυτου μίσους για τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει επαινέσει τον Ντόναλντ Τραμπ που θα επιθυμούσε καλύτερες σχέσεις με τη Μόσχα, έχει πει ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ, έχοντας, ωστόσο, σημειώσει τη «σφοδρή αντιρωσική ρητορική» του Τζο Μπάιντεν.

Ο Πούτιν εκτίμησε, πάντως, πως δεν βλέπει τίποτε παράνομο στην επιχειρηματική δραστηριότητα του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, στην Ουκρανία και τη Ρωσία, παίρνοντας έτσι σαφείς αποστάσεις από την επιθετική γραμμή Τραμπ.

Την ώρα που ο Μπάιντεν δεχόταν την… αρνητική ψήφο των Ρώσων, οι κάτοικοι 18 χωρών του αραβικού κόσμου έκαναν την επιλογή τους, δίνοντάς του τη θετική ψήφο τους. Ο Μπάιντεν αντιπροσωπεύει για εκείνους την καλύτερη επιλογή, πολύ περισσότερο από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες και στην οποία το 39% των 3.097 ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Τραμπ, ο οποίος έλαβε ποσοστό 12% θετικών γνωμών στη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το βρετανικό ινστιτούτο YouGov.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ