17/09/2021

Άλλο ένα “χτύπημα” Δένδια στους πρόθυμους των 6 νμ η επιστολή μας στον ΟΗΕ

Επιστολή μας στον ΟΗΕ : Κατάφωρη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων οι έρευνες του “Oruc Reis” στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
Ευτυχώς το ΥΠΕΞ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους…για όλους αυτούς που ψάχνουν τις κόκκινες γραμμές. Η χώρα μας στις 14 Οκτ. 2020 απέστειλε δια της μονίμου αντιπροσώπου μας, επιστολή διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΟΗΕ, σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της τουρκίας..
Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα…
“Μετά από οδηγίες της κυβέρνησής μου, έχω την τιμή να επιστήσω την προσοχή σας σε μια νέα κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, που προκλήθηκε από τις τουρκικές ενέργειες που παραβιάζουν με απαράδεκτο τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θέτουν σε κίνδυνο, για άλλη μια φορά, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εξέδωσε, στις 11 Οκτωβρίου 2020, μια μη εξουσιοδοτημένη NAVTEX (1262/20), με την οποία ανακοινώθηκαν παράνομες σεισμικές δραστηριότητες έρευνας από το ερευνητικό σκάφος Oruç Reis, από τις 12 έως τις 22 Οκτωβρίου 2020, σε μια περιοχή η οποία εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, σε κατάφωρη παραβίαση του νόμου της θάλασσας.”

Η εκ νέου αποστολή ενός τουρκικού ερευνητικού σκάφους με σκοπό τη διεξαγωγή σεισμικών δραστηριοτήτων, σε μια περιοχή που εμπίπτει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνιστά από μόνη της σαφή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα της, όπως κατοχυρώνεται στο άρθρο 77 της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας των Ηνωμένων Εθνών, που αντικατοπτρίζει το εθιμικό διεθνές δίκαιο. Αποτελεί επίσης κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 121 παράγραφος 2 της Σύμβασης, σύμφωνα με το οποίο τα νησιά δημιουργούν θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα / αποκλειστική οικονομική ζώνη) πέρα ​​από την χωρική τους θάλασσα, όπως και κάθε άλλη χερσαία περιοχή.

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ