Απίστευτο! Μέχρι την Λακωνία έφτασαν οι δουλέμποροι!

Μετανάστες από Ιράκ και Ιράν σε σκάφος στον Γερολιμένα. Αναμεσα στα 41 άτομα και οι δύο διακινητές υπήκοοι Τουρκίας και Λιβάνου ενώ ακολούθησε επιχείρηση και στη στεριά για τη σύλληψη ορισμένων που αποβιβάστηκαν.

Ακόμα 39 παράτυποι μετανάστες μαζί με τους δύο διακινητές τους, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στον όρμο Γερολιμένα του Δήμου Αν. Μάνης, εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής 25/10, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οργανώθηκε επέμβαση του Λιμενικού, κατά την οποία βρέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.) να έχει καταπλεύσει στον Γερολιμένα. Ωστόσο, ορισμένοι εκ των αλλοδαπών είχαν προλάβει να αποβιβαστούν και να κινηθούν προς την ενδοχώρα. Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, οι συγκεκριμένοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν

Ακολούθως, το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι Γυθείου.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) που μετέβη στο σημείο για να συνδράμει στο έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής, αναγνωρίστηκαν-εντοπίστηκαν οι δύο φερόμενοι ως διακινητές και αξιοποιούνται περαιτέρω τα στοιχεία που συλλέχθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», οι μετανάστες προέρχονται από το Ιράκ και το Ιράν, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά. Οι δε διακινητές είναι υπήκοοι Τουρκίας και Λιβάνου. Όλοι θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε εγκαταστάσεις κοντά στο Γύθειο.

Από τα ως τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι το εν λόγω σκάφος είχε αποπλεύσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ενώ τελικός προορισμός των επιβαινόντων ήταν άλλες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, και Ηνωμένη Βασίλειο).

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, «η ανωτέρω επιχείρηση εντάσσεται στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια πάταξης των οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών, τα οποία με σκοπό το κέρδος και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχουν ως σημείο αφετηρίας της παράνομης μεταφοράς την Τουρκία και προορισμό τη χώρα μας, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Με πληροφορίες από το lakonikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ