Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Σαμπάνιες ανοίγει ο Ερντογάν! Η Ελληνική δικαιοσύνη αποφυλακίζει τους ναρκέμπορους του Noor1!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορόιδα λιμενικοί που κυνηγάτε την τουρκική ηρωΐνη αντί να τα πιάνετε και να κάνετε ζωάρα!!
Συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, του μεγαλύτερου φορτίου του “λευκού θανάτου” που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη και όμως αποφυλακίζονται μόλις 6,5 χρόνια μετά τη σύλληψη τους.

Ο λόγος για τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, στη βίλα της συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη πέρασε πάνω από ένας τόνος ηρωίνης, το ναυλωτή του “Noor 1” Γεώργιο Μπουρδούβαλη και τους τρεις Τούρκους που συσκεύαζαν το “λευκό θάνατο” σε αποθήκη στο Κορωπί για να διακινηθεί στην Ευρώπη.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά “έσπασε” τα ισόβια στα οποία είχαν καταδικαστεί, επιβάλλοντας τους σήμερα ποινή κάθειρξης 18 ετών η οποία τους οδηγεί εκτός φυλακή μόλις 6,5 χρόνια μετά τη σύλληψη τους.
Με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, μετά την χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής διαγωγής με σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελέως της Έδρας Βασιλική Βλάχου, οι Γιαννουσάκης, Μπουρδούβαλης και οι τρεις Τούρκοι “έσπασαν” τα ισόβια.
Είχε διαφωνήσει η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη η οποία είχε μειοψηφήσει απορρίπτοντας την χορήγηση του ελαφρυντικού ώστε να παραμείνει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που τους είχε επιβληθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο.
Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει το “σπάσιμο” των ισοβίων, η κυρία Κουφούδη ανέφερε κατά τη σημερινή ανακοίνωση των ποινών στους εννέα κατηγορούμενους:
“Το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα εκτέθηκαν και τη βαρύτητα της πράξης κρίνει
για τις πράξεις των κατηγορουμένων θα έπρεπε εκτός από τον Εξακάλ (Σ.Σ. κατηγορούμενο Τούρκο διερμηνέα στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και όχι κάθειρξης), να επιβληθεί η ποινή ισοβίου καθείρξεως πριν το ελαφρυντικό”.
Ας σημειωθεί πως τα 18 έτη κάθειρξη επιβλήθηκαν κατά συγχώνευση των ποινών κάθειρξης 6 ετών για την εγκληματική οργάνωση και15 ετών για τα ναρκωτικά. Επιπλέον στους Γιαννουσάκη-Μπουρδούβαλη επιβλήθηκε χρηματική ποινή 250.000 ευρώ και 100.000 ευρώ στους τρεις Τούρκους καταδικασθέντες.
Στον ιδιοκτήτη της αποθήκης στο Κορωπί όπου είχαν αποθηκευτεί τα ναρκωτικά Κωνσταντίνο Καρτσώνη επιβλήθηκε κάθειρξη 13 έτη και 20.000 ευρώ. Μειοψήφησε η πρόεδρος και μια εφέτης που είχαν προτείνει την επιβολή χρηματικής ποινής 40.000 ευρώ.
Στον Ιρανό Μπονιάντ ο οποίος συνόδευε το φορτίο των ναρκωτικών στο “Noor 1” και βοήθησε στη μεταφορά της ηρωίνης στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη, επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.
Στον συνεργάτη του Γιαννουσάκη Σταύρο Λάγιο επιβλήθηκε φυλάκιση 5 ετών και χρηματική ποινή 7.000 ευρώ. Η πρόεδρος και μια εφέτης είχαν την άποψη πως έπρεπε να επιβληθεί κάθειρξη 5 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.
Στον Τούρκο διερμηνέα Εξακάλ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών.
Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή επί τριετία για τους Λάγιο και Εξακάλ με τους όρους της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους και τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επιβολή 18 ετών κάθειρξης, ο βασικός κατηγορούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης, από τη βίλα της συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη είχε περάσει πάνω από ένας τόνος ηρωίνης, αποφυλακίζεται παρά την καταδίκη του μέσα σε ενάμιση μήνα.
Ο Γιαννουσάκης έχει εκτίσει 6,5 χρόνια πραγματικά στην φυλακή, ενώ έχει πραγματοποιήσει 1.500 μεροκάματα εργασίας. Τον Δεκέμβριο να συμπληρώνονται τα 3/5 της συνολικής ποινής με ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερομισθίων που απαιτούνται και αποφυλακίζεται…
Μέσα στους επόμενους μήνες αποφυλακίζεται και ο Γ. Μπουρδούβαλης ο οποίος έχει εκτίσει 6 έτη κάθειρξη, ενώ έχει και 216 μεροκάματα στους φούρνους των φυλακών Πάτρας όπου κρατείται.
Οι τρεις Τούρκοι καταδικασθέντες σε 18 έτη κάθειρξη αναμένεται να αποφυλακιστούν σε περίπου οκτώ μήνες, καθώς δεν είχε συνυπολογιστεί στον χρόνο κράτησης τους ο χρόνος “φιλοξενίας” τους στα κρατητήρια της Δραπετσώνας, πριν προφυλακιστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ