Απλήρωτοι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στη μεθόριο, ενώ εξαγγέλλονται (και) νέες προσλήψεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζονται τα προβλήματα με τα εκτός έδρας και τους μισθούς των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στα ακριτικά νησιά της χώρας.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προκηρύσσει νέες προσλήψεις, τόσο ΕΠΟΠ όσο και ΟΒΑ, για το επόμενο διάστημα, οι καταγγελίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί που ήδη επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα συνεχίζονται.

Όπως αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης που κατατάχθηκαν τον Αύγουστο ακόμη δεν έχουν πληρωθεί κανονικά, παρά μόνον μία προκαταβολή. Συγκεκριμένα, η ημερομηνία κατάταξής τους ήταν η 25η Αυγούστου και η ημερομηνία παρουσίασής τους στις Μονάδες η 7η Σεπτεμβρίου. Την 30ή Σεπτεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν προκαταβολή έναντι μισθού, περί τα 1.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, οι περισσότεροι, οι οποίοι δεν είναι από τη Λήμνο, αναγκάζονται να μισθώνουν κατοικίες με υψηλά ενοίκια και λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα τρέχοντα έξοδά τους, δυστυχώς η προκαταβολή δεν τους αρκεί ούτε για τα προς το ζην. Ήδη και κατά την τρέχουσα μισθοδοσία των στελεχών (για τον μήνα Νοέμβριο) οι ΟΒΑ που υπηρετούν στη Λήμνο δεν έλαβαν μισθό.

Την ίδια στιγμή δεν έχει λυθεί ακόμη και το ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου, στο οποίο η «δημοκρατία» έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, καθώς στους ΟΒΑ για κάποιο λόγο δεν καταβάλλεται. Παρά το γεγονός ότι και αυτοί, όπως και τα άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στελεχώνουν τις παραμεθόριες περιοχές. Εάν αυτά δεν λυθούν, αναρωτιέται κανείς γιατί να επιλέξει κάποιος να μπει ως ΟΒΑ στην επόμενη προκήρυξη θέσεων. Και δεν είναι ότι οι θέσεις υπερκαλύπτονταν, αφού σε συγκεκριμένα σώματα οι αιτήσεις ήταν λιγότερες από τις θέσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ