«Χαραμάδες αμέλειας» του Μητσοτάκη με τον Κορωνοϊό: Λεωφορεία δεν επισκευάζονται ενώ ο κόσμος στριμώχνεται

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Όπως έχουμε πρώτοι αποκαλύψει από τις 18 Αυγούστου 2020, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μπάνια, υπάρχουν λεωφορεία μικροζημίες, επισκευάσημα στα αμαξοστάσια τα οποία δεν επισκευάζονται. Τώρα τα ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε στη χθεσινή του παρέμβαση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Ο κ. Τσιόρδας έκανε έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές.

https://www.dailymotion.com/video/x7wkyke

Πολιτική ένταση ωστόσο, πυροδότησε η διαπίστωση του κ. Τσιόδρα πως «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτήν τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς». Είναι όμως έτσι;

Όπως αποδεικνύεται τελικά, δεν είναι θέμα χρημάτων. Είδαμε ότι βρέθηκαν 2.000.000 ευρώ για τον μεγάλο περίπατο στην Αθήνα, 6.000.000 για μάσκες αλεξίπτωτα, 80.000.000 για το Σκόιλ Ελικικού, και 20.000.000 τον Μάρτιο + 2.000.000 τον Οκτώβριο για τα Μέσα Ενημέρωσης από την Λίστα Πέτσα για να μας λένε να μην συνωστιζόμαστε. Θα έχουμε δηλαδή Rafale που κοστίζουν 1+ δισεκατομμύριο και δεν μπορούμε να βρούμε 1 – 2 εκατομμύρια να επισκευάσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να σώσουμε ζωές; Εκτός αν η εργατική τάξη είναι αναλώσιμη. Να μας το πουν να το ξέρουμε.

screenshot 15 12

Αφού λοιπόν χρήματα, όταν θέλουν βρίσκουν, λεωφορεία γιατί δεν έχουμε; Με 603 νεκρούς στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό, το πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Αναφοράς δεν είναι πλέον θέμα ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά είναι θέμα ζωής ή θανάτου.

τός από ακατάλληλα, χωρίς παράθυρα, χωρίς τις επαρκείς θύρες επιβίβασης – αποβίβασης, αλλά στα πρότυπα του leasing που έχουν μάθει στα κολέγια τους, λες και νοικιάζουν λιμουζίνες με σοφέρ.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν στα συνεργεία υπάρχουν 185 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ, τα οποία έχουν μικροζημιές, αναμενόμενες με τόσα χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 170 είναι επισκευάσιμα για ποσά αμελητέα μπροστά στην αναγκαιότητα αυτών των κρίσιμων στιγμών. Πώς το λέει η κυβέρνηση; “Πρώτα η Υγεία και μετά η Οικονομία”

Γιατί δεν τα επισκευάζει; Πρώτον γιατί δεν έχουν ιδέα από μέσα μεταφοράς και δεύτερον, όπως περιγράψαμε παραπάνω, το επιτελικό κράτος τα βλέπει όλα υπο το πρίσμα του ιδιωτικού κέρδους και οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν έχουν το κέρδος που έχουν οι ιδιώτες που θέλουν να βάλουν από την πίσω πόρτα. Θα θέλαμε να δούμε το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει κάνει η κυβέρνηση με αυτούς τους ιδιώτες.

images

Πόσο πληρώνονται οι οδηγοί; Τι γίνεται με τις καταγγελίες ότι αρκετοί από τους οδηγούς των επαρχιακών αστικών ΚΤΕΛ είναι ιδιοκτήτες-μέτοχοι και οδηγούν σχεδόν όλη την ημέρα υπερβαίνοντας τα ημερήσια όρια ή τις απαιτούμενες διακοπές για ξεκούραση που δεν μπορεί να ελεγχθεί καθώς δεν υπάρχουν ταχογράφοι στα λεωφορεία. Αληθεύει ότι πληρώνουν 1,62 / χλμ τα νοικιασμένα; Είναι τεράστιο ποσό σε σχέση με το να επισκεύαζαν αυτά που κάθονται στα συνεργεία. Η ΕΦΣΥΝ αποκάλυψε στις 8 Οκτωβρίου ότι οδηγοί λεωφορείων εντόπισαν και φωτογράφησαν συνεργείο υπεργολάβου του αναδόχου στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ της πλατείας Αττικής να βγάζει τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό από 9 λεωφορεία φυσικού αερίου Renault, τα οποία έχουν δηλωθεί ως επισκευάσιμα. Οι συνδικαλιστές συσχετίζουν την αφαίρεση του εξοπλισμού με τις ελλείψεις που έχουν τα αστικά λεωφορεία των ιδιωτικών ΚΤΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι για τα ΚΤΕΛ είχε εγκριθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο ποσό ενίσχυσης άνω των 700.000 ευρώ για να τοποθετήσουν εξοπλισμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου, με χρέωση των ειδικών λογαριασμών που διατηρούν, αλλά όπως αποδείχτηκε τα ΚΤΕΛ αδιαφόρησαν, καθώς οφείλουν να τοποθετήσουν σχετικό εξοπλισμό με δικά τους έξοδα.

Αρα κύριε Τσιόδρα δεν υπάρχει «αδύνατο να επενδύσουμε» αλλά «δεν θέλουμε να επενδύσουμε».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης προέβησαν σε κοινή δήλωση αναφέροντας «Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η δήλωση αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο με μικρές μόνο επιδιορθώσεις και ανταλλακτικά και την τοποθέτηση οδηγών από το νυν προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια. Δυστυχώς.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ