Ας αποδείξουμε περίτρανα στο σουλτανίσκο πως ΟΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά και αποφασισμένοι για όλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Με την εισαγωγή της παντουρκικής ιδεολογίας, βλέπουμε μια διαφορετική κατάσταση, πολύ παρόμοια με αυτό που συνέβη στη Γερμανία υπό τον Χίτλερ.

Ο Ερντογάν είναι η ενσάρκωση αυτής της ιδεολογίας της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο ότι λατρεύει τον Χίτλερ. Είπε ότι ο Χίτλερ ήταν ο ιδανικός κυβερνήτης γι ‘αυτόν. Φυσικά, όλα τα κράτη που πήραν το δρόμο του ναζισμού είχαν ένα θλιβερό τέλος.

Είναι σίγουρο ότι αυτό το είδος της πολιτικής θα οδηγήσει τελικά στην κατάρρευση αυτής της χώρας. Δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί και σε βάρος ποίου.

Είναι γεγονός ότι ο ναζισμός έχει γίνει ιδεολογία της Τουρκίας. Και τώρα έχουμε μια πλήρη εφαρμογή στο πρόσωπο του Αζερμπαϊτζάν της Λιβύης των σχεδίων περί γαλάζιας πατρίδας και όχι μόνο.

Ο Ερντογαν λοιπόν δεν κυβερνά ούτε με συναίσθημα ούτε με λογική. Αυτή την έχει χάσει προ πολλού.

Δεν επηρεάζεται από κινήσεις καλής θέλησης και αλληλεγγύης όπως πχ. η «διπλωματία των σεισμών». Δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των πολιτών έχει ατζέντα έχει σχέδιο και το υπηρετεί φανατικά και πιστά.

Το θέμα είναι ποιος και πως θα τον σταματήσει… Η ιστορία και η πρόσφατη στάση και ουδέτερη συμπεριφορά των συμμάχων και εταίρων μας δείχνει πως μάλλον σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ, πορευόμαστε μόνοι μας ίσως με εξαίρεση την ξεκάθαρη στήριξη της Γαλλίας και φυσικά της Κύπρου παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να μας ξεκόψει απ την αδερφή χώρα.

Σημαντική είναι επίσης η σύσφιξη και αναβάθμιση των σχέσεων μας η συμμαχία αν θέλετε με κοινούς εχθρούς του Ερντογαν όπως τα Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Το μήνυμα όμως πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο καμία υποχώρηση από τις εθνικές μας θέσεις και παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ας μην ξεχνάμε πως οι Τούρκοι δεν έχουν «μπέσα», ενώ παράλληλα έχουν στο DNA τους τα παζάρια τους λεονταρισμούς και τους εκφοβισμούς. Ο Ερντογάν γνωρίζει καλά τι εστί Έλληνας και ελληνική ψυχή όπως γνωρίζει επίσης και τους Έλληνες πολιτικούς.

Ας αποδείξουμε λοιπόν περίτρανα στο σουλτανίσκο, πως ΟΛΟΙ οι Έλληνες είμαστε μια γροθιά ενωμένοι όσο ποτέ και αποφασισμένοι για όλα.

* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ