Ντροπή στους βουλευτές που παραμένουν στην επιτροπή φιλίας με τους Αζέρους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτήθηκε από την επιτροπή φιλίας Αζερμπαϊτζάν – Ελλάδας και η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΜέΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου, ανεβάζοντας τον αριθμό των παραιτηθέντων από αυτήν βουλευτών σε πέντε.

Μετά τους Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τη Ζέττα Μακρή, η παραίτηση της κυρίας Αδάμου είναι η πρώτη από κόμμα της αντιπολίτευσης. Η αζερική επίθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το σφιχταγκάλιασμα με την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και η απροκάλυπτη εχθρικότητα κατά της χώρας μας είναι προφανώς η αιτία των παραιτήσεων.

Η επιτροπή όμως -για κάποιον λόγο που κανείς δεν κατανοεί- συνεχίζει να υπάρχει και σε αυτήν συμμετέχουν ακόμη 19 βουλευτές, από όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης.

Συγκεκριμένα, παραμένουν μέλη της επιτροπής -η οποία ωστόσο δεν έχει συνεδριάσει το τελευταίο διάστημα- ακόμα οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έντεκα από την αντιπολίτευση. Κανείς από αυτούς δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να παραιτηθεί; Ή μήπως όντως πιστεύουν ότι με κάποιον τρόπο συμβάλλουν σε μια πιθανή «αναζωπύρωση» της «ελληνο-αζέρικης» φιλίας κάποια στιγμή στο μέλλον;

Και αν ο κ. Τασούλας θεωρεί ότι η συγκεκριμένη επιτροπή έχει λόγο ύπαρξης σημαντικότερο από μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στην Αρμενία με την κατάργησή της, είναι ζήτημα της συνείδησης κάθε βουλευτή. Μένει να δούμε εάν η παραίτηση της κυρίας Αδάμου θα οδηγήσει σε περαιτέρω παραιτήσεις αντιπολιτευόμενων βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ