Η Κυριακάτικη «Καθημερινή» ταράζει τον ύπνο του Μητσοτάκη: Διψήφια η ύφεση φέτος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αυριανή Κυριακάτικη «Καθημερινή», και συγκεκριμένα στις οικονομικές της σελίδες, δημοσιεύεται σε περίοπτη θέση άρθρο της δημοσιογράφου της «Καθημερινής» Ελευθερίας Κουρτάλη σχετικά με την φετινή ύφεση στην Ελλάδα και πώς την βλέπουν μεγάλοι οικονομικοί αναλυτές.  Συγκεκριμένα δε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής οικονομολόγος της Wood and Co Ραφαέλα Τενκόνι και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING Κάρστεν Μπρζέσκι.

Και οι δύο οικονομολόγοι καταλήγουν ότι η ύφεση το 2020 θα είναι πάνω από 10%, τολμούν δε να υποστηρίξουν ότι θα ξεπεράσει και το 12%!! Ενώ προβλέπουν ελάχιστους ως μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021.  Σημειώνουμε δε τη φράση του Μπρζέσκι: «Μόνο στα τέλη του 2022 με αρχές του 2023 η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα».

Τέτοιου είδους χαστούκι σε Μητσοτάκη και Σταϊκούρα από τόσο σημαντικούς οικονομολόγους δεν έχει προηγούμενο.  Να θυμηθούμε ότι Μητσοτάκης και Σταϊκούρας μέχρι και τον Σεπτέμβριο μιλάγανε για ύφεση ως 4,5% για το 2020 και για ανάπτυξη 7,5% το 2021.  Σκέτο ανέκδοτο έχουν καταντήσει οι άνθρωποι και τους έχουν πάρει πλέον όλοι χαμπάρι.  Το ότι τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ, ιδίως στο διαδίκτυο σιωπούν, δεν σημαίνει ότι σε λίγο καιρό δεν θα αρχίσουν να μιζεριάζουν. Ακόμα και αυτά δεν θα μπορέσουν να κρύψουν την κατρακύλα που έρχεται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ