Επιχείρηση – εξόντωση του μη εξαρτημένου τύπου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Γιάννης Τρανίδης πριν από λίγο στο διαδίκτυο είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί με την διανομή των εφημερίδων. Όλες οι εφημερίδες στην σειρά, κανονικά με το πρωτοσέλιδο, εκτός από το Ντοκουμέντο που είναι ανάποδα και την Δημοκρατία που δεν υπάρχει καν!

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο αόρατο χέρι που στήνει έτσι την παρουσίαση του τύπου σε όλα τα σημεία πώλησης. Και όμως, μία βόλτα στα σημεία πώλησης των εφημερίδων, ειδικά στα περίπτερα όπου τις περισσότερες φορές ο διανομέας τοποθετεί όπως αυτός θέλει τα έντυπα, σε κάνει να έχεις δεύτερες σκέψεις.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να είσαι συνωμοσιολόγος.

Σε μία χώρα όπου το σύνολο του τύπου πλην 3 συγκροτημάτων και η διανομή διέπονται από τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν χρειάζεται να πλάθεις θεωρίες συνωμοσίας στο μυαλό σου για να τεκμηριώσεις ένα απόλυτο έλλειμμα δημοκρατίας με πολιτικό και επιχειρηματικό πρόσημο.
Παράλληλα, όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και υποτιθέμενες ανεξάρτητες αρχές επιτρέπουν σε αυτή την στρέβλωση να υπάρχει, να συνεχίζεται και να διαιωνίζεται, τότε μιλάμε για ένα συνεχές πλήγμα κατά του ίδιου του πολιτεύματος.

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το ΕΣΡ, αποδεικνύουν ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλεοπτικά κανάλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ