Η κατάρρευση της λίρας οδηγεί τον Ερντογάν σε πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική οικονομία έχει πλέον χρεοκοπήσει και στηρίζεται αποκλειστικά στις ενέσεις ρευστότητας από το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα κλεμμένα της Λιβύης. Ο Ερντογάν θα προτιμήσει να στείλει τους τούρκους σε πόλεμο, αντί να τους δει έξω από το προεδρικό μέγαρο να ετοιμάζονται να τον κρεμάσουν επειδή δεν θα έχουν να φάνε. Κάθε βήμα προς την τουρκική χρεοκοπία, είναι ένα βήμα προς γενικευμένη σύρραξη που θα υποκινήσει ο ίδιος ο Ερντογάν. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Δεν υπάρχει ούτε διάλογος, ούτε εγγυήτριες δυνάμεις. Ο σουλτάνος στον πανικό του θα γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Το γεγονός ότι η λίρα γκρεμίζεται έναντι του δολαρίου, κάνει τον Ερντογάν ακόμα πιο επικίνδυνο. Διεθνείς αναλυτές θεωρούν δεδομένο ότι ο Ερντογάν είναι ικανός να προκαλέσει πολεμική σύρραξη, γενικευμένη μάλιστα, σε αντίθεση με τα πολεμικά μέτωπα που ήδη διατηρεί, προκειμένου να καλύψει την οικονομική κατάρρευση.

DBFBCA85 F81F 4DBC A06B 23E0740709E4

Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή. Δεν υπάρχει ούτε περιθώριο διαλόγου, ούτε περιθώριο καλής θέλησης. Εάν διαβάσουμε προσεκτικά τις παρεμβάσεις του Ερντογάν, κάνει το παν για να τορπιλίσει οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου με την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Το χαρτί του πολέμου το κρατά στο χέρι και είναι βέβαιο ότι θα το χρησιμοποιήσει εάν η χώρα κηρυχθεί επισήμως σε πτώχευση.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο Ερντογάν θα προτιμήσει να στείλει το λαό του σε ένα ευρύ μέτωπο πολεμικής σύρραξης, από το να τον δει στους δρόμους, να τον ανατρέπει και να τον οδηγεί στο ικρίωμα. Όπως έγινε με τον Μεντερές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ