Προκαλούν με θράσος οι Τούρκοι για το τζάμι στην Αθήνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέγα θράσος από τους Τούρκους που, αντί να πουν και… «ευχαριστώ» στην ελληνική κυβέρνηση για το «δώρο» της λειτουργίας του τεμένους των Αθηνών στον Βοτανικό, γκρινιάζουν γιατί δεν έγιναν όλα τα χατίρια τους!

Η «Χουριέτ» διαμαρτύρεται επειδή το τέμενος δεν έχει μιναρέ για να βγει ο μουεζίνης και να καλέσει σε προσευχή, ενώ χαρακτηρίζουν το τζαμί υποτιμητικά «αποθήκη». Αυτός, βεβαίως, είναι ο εμφανής λόγος της δυσαρέσκειάς τους. Διότι υπάρχει και ο αφανής.

Μαθαίνω ότι κάποιοι είχαν συλλέξει χρήματα με τη βοήθεια της Αγκυρας, είχαν αγοράσει οικόπεδο και ετοιμάζονταν να ανεγείρουν ιδιωτικό, μη κρατικό τζαμί, που θα ελεγχόταν από τη διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων της γείτονος. Προκειμένου να πατήσει πόδι η Αγκυρα και στους μουσουλμάνους των Αθηνών, εμφανιζόμενη ως προστάτιδά τους. Αυτό το παιχνίδι έγινε γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες και το πρόλαβαν.

Οι Τούρκοι, αντί να ασχολούνται με τις εσωτερικές μας υποθέσεις -το τζαμί δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα- και αντί να κάνουν χαρακτηρισμούς «περί αποθήκης», καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους. Και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή Χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ