Και τώρα θα μιλήσει η Τακτική Δικαιοσύνη για τον 55χρονο που πυροβόλησε για πλάκα στον αέρα και σημάδεψε για πάντα τη μικρή Αλεξία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θηβών θα εκδικαστεί η υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού της 9χρονης Αλεξίας, η οποία δέχτηκε στο κεφάλι αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας, το Πάσχα του 2019!

Και αυτό, γιατί η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών απέρριψε το αίτημα του 55χρονου υπαιτίου, με το οποίο ζητούσε να ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης.

Ο 55χρονος «πιστολέρο», ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα για να κάνει το κέφι του, είχε αναλύσει ενώπιον της εισαγγελικής λειτουργού τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη και να λογοδοτήσει σε φυσικούς δικαστές, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει ομολογήσει την πράξη του.

Την ίδια ημέρα είχε κληθεί σε ακρόαση και η πλευρά του μικρού κοριτσιού, η οποία εξέθεσε τις αντιρρήσεις της σχετικά με το αίτημα του 55χρονου, λέγοντας ότι η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί στο ακροατήριο για να διαλευκανθούν πλήρως όλες οι πτυχές του τραγικού περιστατικού και να επιβληθεί η προσήκουσα ποινή στον υπαίτιο. Τελικά, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της 9χρονης Αλεξίας, καθώς η εισαγγελέας έκρινε ότι η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανοιχτή διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θηβών.

Τακτική δικαιοσύνη
«Ο 55χρονος ζήτησε να μην πάει η υπόθεση στο ακροαματική διαδικασία, καθώς έχει παραδεχτεί την πράξη του. Η εισαγγελέας εξέτασε όλα τα στοιχεία που θέσαμε υπ’ όψιν της και στο τέλος έκρινε ότι δεν πρέπει να κλείσει η υπόθεση με την τροποποίηση του νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της τακτικής δικαιοσύνης», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 9χρονης, Ανδρέας Μήτσαινας, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο δικηγόρος εκτίμησε ότι η δίκη θα γίνει πιθανότατα μέσα στο 2021, ενώ έκανε λόγο για δικαίωση των γονιών της άτυχης μικρούλας, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα ανεβαίνουν έναν Γολγοθά και αγωνίζονται να εξασφαλίσουν τα χρήματα ώστε να υποβάλλεται το παιδί τους στις απαραίτητες θεραπείες αποκατάστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ