Τρία χρόνια έμενε στην Τρίπολη καταζητούμενος τζιχαντιστής που συνελήφθη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επί τρία χρόνια ζούσε ανενόχλητος σε διαμέρισμα μισθωμένο από ΜΚΟ που του είχε παραχωρηθεί στην Τρίπολη ένας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος δήλωνε «πρόσφυγας», αλλά τυχαία αποδείχθηκε ότι ήταν… καταζητούμενος με Διεθνή Ερυθρά Αναγγελία για συμμετοχή στον Ισλαμικό Στρατό!

Από τη Νάντια Αλεξίου

«δημοκρατία»

Αστυνομικοί της τοπικής Ασφάλειας υπέβαλαν τον 27χρονο σε δειγματοληπτικό έλεγχο και εκείνος τούς έδειξε έγγραφο με το οποίο είχε αιτηθεί άσυλο. Ωστόσο, κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές διωκτικό έγγραφο με το οποίο θεωρούνταν ύποπτος για συμμετοχή στο ISIS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος, που αναφέρεται ως φανατικός μουσουλμάνος αλλά δεν έχει προκύψει να έχει πάρει μέρος σε εξτρεμιστικές ενέργειες, προέρχεται από το Τατζικιστάν, ένα μικρό κράτος της κεντρικής Ασίας στα σύνορα Αφγανιστάν, Κίνας, Κιργιστάν και Ουζμπεκιστάν. Σύμφωνα με την επίσημη Δημοκρατία του Τατζικιστάν, είναι παντρεμένος με «αντικαθεστωτική» και συγκεκριμένα την αδελφή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Όπως προέκυψε από την εξακρίβωση των στοιχείων του, είχε περάσει από την Τουρκία στη Λέσβο και με τη συνδρομή της ΜΚΟ ταξίδεψε ως πρόσφυγας στην Αθήνα, όπου ζήτησε άσυλο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, όπου εγκαταστάθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους σε διαμέρισμα που του παραχώρησε η ΜΚΟ.

Μετά τη σύλληψή του ο 27χρονος αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ενώ η υπόθεση εξετάζεται και από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να διακριβωθεί κατά πόσον είχε ή όχι εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ