Προς κύριο Μακάριο Λαζαρίδη: Ο Προκόπης Παυλόπουλος και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέτρεψε τα ελληνοτουρκικά σε ευρωτουρκικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κυριακάτικη «Δημοκρατία» φιλοξενείται συνέντευξη του βουλευτή Καβάλας και «κολλητού» του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριου Λαζαρίδη.  Εκεί λοιπόν, είτε από βαθιά άγνοια είτε από διάθεση κολακείας ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης ισχυρίζεται ότι «ο Μητσοτάκης μετέτρεψε τα Ελληνοτουρκικά και ευρωτουρκικά».

Faltso κύριε Λαζαρίδη.  Και μάλιστα τεράστιο και ασυγχώρητο.  Καθένας γνωρίζει στην Ελλάδα -και εσείς το ξέρετε αλλά τι να κάνετε, το «αφεντικό» έχει πάντα δίκιο!- ότι αυτός που μετέτρεψε τα Ελληνοτουρκικά σε ευρωτουρκικά είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.  Και μάλιστα από τον πρώτο χρόνο της θητείας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή το 2015.  Τις περισσότερες μάλιστα δηλώσεις του γι’ αυτό ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις είχε κάνει ενώπιον του τότε Προέδρου της Ν.Δ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη και της αρμόδιας τομεάρχη επί των Εξωτερικών της ΝΔ κας Ντόρας Μπακογιάννη.

880219F3 41F4 495F A993 191ED35B0589
Δεν έχετε κύριε Λαζαρίδη παρά να «γκουγκλάρετε» τις δηλώσεις της εποχής εκείνης για να «θυμηθείτε», μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ήδη από τον Αύγουστο του 2015, είχε καθιερώσει την αρχή ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Επίσης ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε τονίσει ότι το έδαφος και η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας είναι έδαφος και υφαλοκρηπίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε καθιερώσει τη θέση ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας -όπως και οι λοιπές Θαλάσσιες Ζώνες της Ελλάδας- είναι ΑΟΖ και Θαλάσσιες Ζώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Πολύ περισσότερο ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε θεμελιώσει τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει υπογράψει αυτοτελώς τη Σύμβαση του Montego Bay, οφείλει να στηρίζει την Ελλάδα κατά τη χάραξη της ΑΟΖ.
• Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αυτός που θεμελίωσε τη θέση ότι το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι νομικά ανυπόστατο και δεν παράγει νομικά αποτελέσματα. Τη θέση αυτή αποδέχτηκε και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου του 2019.  Ο κ. Μητσοτάκης τότε ως πρωθυπουργός απλώς παρακολουθούσε τις κορυφαίες Εθνικές ενέργειες του Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς και τις προσπάθειές του στα Ηνωμένα Έθνη με τον Αντόνιο Γκουτέρες να μην πρωτοκολληθεί το «τουρκολιβυκόμνημόνιο».  Το οποίο ποτέ δεν πρωτοκολλήθηκε επί ημερών Παυλόπουλου αλλά επί ημερών Μητσοτάκη, τον περασμένο Σεπτέμβριο και μάλιστα μετά την «πομπώδη» επίσκεψη Πομπέο στα Χανιά όπου τον φιλοξένησε το ζεύγος Μητσοτάκη.
• Και το κυριότερο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος, με τη θέση του για το πρόγραμμα «NATURA» της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλε αδιάβαστο τον Ερντογάν για τις δήθεν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, που μας είχε αφήσει κληρονομιά ο Σημίτης από την εποχή του Ελσίνκι.  Τότε, το 2017, ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε αποδείξει, με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν αμφισβητείται και ότι «γκρίζες ζώνες» δεν υπάρχουν αφού εκείνα που αμφισβητούσε ο Ερντογάν το πρόγραμμα «NATURA» τα περιλαμβάνει στο ευρωπαϊκό έδαφος, άρα στο ελληνικό έδαφος.  Και τώρα κύριε Λαζαρίδη ο κ. Μητσοτάκης, πιστός οπαδός του Κώστα Σημίτη, επιχειρεί να μας γυρίσει πίσω στις «γκρίζες ζώνες» για να ολοκληρώσει την καταστροφή Σημίτη.
• Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος θεμελίωσε τη θέση του δικαιώματος της Ελλάδας να θωρακίζει αμυντικά όλα, ανεξαιρέτως, τα νησιά της στο Αιγαίο με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Και μάλιστα πρώτος αυτός είχε τονίσει ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ενεργοποίηση της ρήτρας «αμοιβαίας άμυνας» του άρθρου 42 παρ. 7 της Συνθήκης της Ευρωπαίκής Ένωσης λόγω επικείμενης απειλής ή και απειλής χρήσης βίας εκ μέρους της Τουρκίας.  Θέση, κύριε Λαζαρίδη, την οποία δυστυχώς δεν έχει τολμήσει ακόμη να στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης.  Ευτυχώς -και μπράβο τους- την στηρίζουν ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Αυτή είναι η αλήθεια κύριε Λαζαρίδη.  Όσο και αν προσπαθήσετε να ωραιοποιήσετε την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα καταφέρετε να κρύψετε την αλήθεια.  Το εθνικό έργο του Προκόπη Παυλόπουλου είναι κοινώς γνωστό και αποδεκτό.  Ελπίζουμε στην επόμενη συνέντευξή σας να έρθετε περισσότερο διαβασμένος και περισσότερο ενημερωμένος.  Στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ