3/08/2021

Ο πρέσβης που σήμερα πανηγυρίζει για τον Μπάιντεν, τότε ήταν άφαντος!

Αλήθεια, που ήταν ο λαλίστατος αμερικανός πρέσβης το 2017 όταν ο Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφτεί την Αθήνα;
Σήμερα ο Τζο Μπάιντεν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα, όλοι βγαίνουν και επικαλούνται τις στενές σχέσεις, κομματικές ή προσωπικές που έχουν μαζί του. Ένας εξ’αυτών, είναι και ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα.

Όντως ο κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης έχει ισχυρή κομματική σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, αφού ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Τους δημοκρατικούς. Μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Πάιατ ήταν επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα, του προέδρου που είχε αντιπρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν.
Δεν μπορούμε όμως να λησμονήσουμε ότι το 2017 κατά την επίσκεψή του Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν πλέον πρόεδρος και στην προεδρία της Αμερικής ήταν ο Τραμπ, ο κύριος Πάιατ ήταν πραγματικά άφαντος! Ο κύριος Μπάιντεν μάλιστα είχε γίνει δεκτός τόσο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο αμερικανός πρέσβης κυριολεκτικά δεν βρισκόταν πουθενά!

Γιατί είχε επισκεφθεί ο Μπάιντεν την Αθήνα το 2017

C207C9BD A08F 47AC 920A 0C58FDB56117
Ο Προκόπης Παυλόπουλος αδιαφορώντας για την οργή του Τραμπ, είχε υποδεχθεί επίσημα τον Τζο Μπάιντεν στο προεδρικό μέγαρο

Στην Αθήνα, παρουσία του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, είχε πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου του 2017 η πρώτη ευρωπαϊκή διάσκεψη του ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Concordia, που στοχεύει στην ανάπτυξη συμμαχιών για την κοινωνική ευημερία. Δηλαδή ο κύριος Μπάιντεν είχε γίνει δεκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο όσο και από τον Αλέξη Τσίπρα ως προσωπικότητα και όχι ως θεσμική υποχρέωση. Και αυτό έχει διπλή σημασία. Διότι οι έλληνες ηγέτες τότε επέλεξαν να υποδεχθούν τον Τζο Μπάιντεν παρά το ότι στον λευκό οίκο βρισκόταν ένας αντίπαλος του.

Αντίθετα ο αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ, Παρότι δημοκρατικός, επέλεξε να μην εμφανιστεί στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν σε αυτές τις συναντήσεις. Προφανώς για να μην προκαλέσει την οργή του προέδρου Τραμπ. Σήμερα λοιπόν, μάλλον δεν πρέπει να πανηγυρίζει ενθουσιωδώς, διότι υπάρχουν και κάποιοι που θυμούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ