Μεγάλη ανησυχία από τα ευρήματα δημοσκόπησης στην Γαλλία για τους μουσουλμάνους – ειδικά τους νεαρούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταρρέει ο μύθος της ενσωμάτωσης των μουσουλμανικών πληθυσμών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Και δεν μιλάμε πλέον για μουσουλμανικούς πληθυσμούς που έφτασαν μέσω των προσφυγικών ή των μεταναστευτικών ροών. Μιλάμε για τους γηγενείς μουσουλμάνους που γεννήθηκαν στην Γαλλία, πήγαν σε γαλλικά σχολεία, και όμως παρουσιάζουν μία συμπεριφορά που παραπέμπει σε Ταλιμπάν και όχι σε ευρωπαίους πολίτες.

Το γεγονός αυτό δικαιώνει τον Μακρόν που κήρυξε τον πόλεμο σε ισλαμικά τέμενη και ισλαμικούς συλλόγους που λειτουργούν με το μανδύα των πολιτιστικών συλλόγων.

Αποδεικνύει όμως ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι εντός Ευρώπης, ίσως και εκατομμύρια, που δεν θα διστάσουν να υπηρετήσουν έναν παράφρονα όπως ο Ερντογάν ενάντια στις ίδιες τις χώρες που τους γέννησαν και τους μεγάλωσαν.
Φρίκη προκαλούν τα δημοσκοπικά ευρήματα του IFOP μετά την σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή από νεαρό ισλαμιστή. Η άποψη που έχουν οι νεαροί μουσουλμάνοι στην Γαλλία, προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Μία δημοσκόπηση που ανατρέπει κάθε αισιοδοξία περί ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες διενεργήθηκε στην Γαλλία από το ινστιτούτο δημόσιας γνώμης. Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι οι νεαροί μουσουλμάνοι, είναι ακόμα πιο φανατικοί και πιο ακραίοι από τους ηλικιωμένους. Δηλαδή, η γαλλική κοινωνία φαίνεται ότι αποτυγχάνει οικτρά στην ενσωμάτωση των μουσουλμάνων, Καθώς όλοι περίμεναν ότι ο ισλαμικός φανατισμός θα ήταν συχνότερος στους μεγάλους σε ηλικία που είναι δύσκολο να προσαρμοστούν.

3CA6229C 31E0 4C91 986B 77761F535271
Η δημοσκόπηση όπως δημοσιεύεται στην σελίδα του γαλλικού ινστιτούτου γνώμης

Η πλειοψηφία λοιπόν των νεαρών μουσουλμάνων, κάτω των 25 ετών, πιστεύουν ότι η σαρία υπερισχύει της γαλλικής νομοθεσίας! Μιλάμε για ένα ποσοστό 6 νέων στους 10 που συμμετείχαν στην έρευνα, ποσοστό που έχει αυξηθεί κατά 10% τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες καταπολέμησης του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην Γαλλία έχουν ενταθεί.

Σχεδόν 7 στους 10 νεαροί μουσουλμάνοι, πιστεύουν ότι οι δάσκαλοι δεν έχουν δικαίωμα να δείχνουν σκίτσα που αφορούν την θρησκεία, στους μαθητές τους! Καταδικάζουν δηλαδή σε συντριπτικό ποσοστό την ενέργεια του δασκάλου που έχασε τη ζωή του. Σε αντίθεση με τους Γάλλους καθολικούς χριστιανούς που σε συντριπτικό ποσοστό 8 στους 10, πιστεύουν ότι ο δάσκαλος έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κάτι παρόμοιο, ακόμα κι αν αυτό αφορά την χριστιανική θρησκεία.

Η δημοσκόπηση έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό και τεράστια ανησυχία στην γαλλική κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ