3/08/2021

Νέος κανονισμός στα κανάλια: Βρίσε τον Πολάκη αν θες να μιλήσεις (Βίντεο)

Σε ένα ιδιαίτερο φαινόμενο τηλεοπτικής λειτουργίας γίναμε μάρτυρες σήμερα το πρωί. Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, εκλεγμένος δηλαδή από τον ελληνικό λαό, είχε δικαίωμα λόγου με την απαραίτητη προϋπόθεση να βρίσει τον Πολάκη. Εάν δεν έβριζε τον Πολάκη, του αφαιρούταν ο λόγος.

Μπορεί η ενέργεια του Πολάκη όντως να ήταν απολύτως άστοχη δεδομένων των συνθηκών, όμως το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης του βουλευτή δεν μπορεί να καταστρατηγείται με αυτόν τον τρόπο. Εάν σώνει και καλά η κυβέρνηση θέλει να θεσμοθέτηση το βρισίδι στον Πολάκη ως όρο εκφράσεις εκλεγμένων βουλευτών, ας κάνει μία συνταγματική αναθεώρηση που να το προβλέπει.

Από την άλλη μεριά τα σημερινά γεγονότα θα πρέπει να αφυπνίσουν τον ΣυΡιζΑ, διότι αποτελούν σαφέστατη καταστρατήγηση του Συντάγματος. Και αντί να απολογείται για το εάν ο Πολάκης έφαγες κοψίδια εν μέσω καραντίνας, ας πράξει ανάλογα με την σοβαρότητα των γεγονότων. Η καραντίνα κάποτε θα λήξει. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα όμως είναι υπερχρονική αυταξία με αυτοδίκαια ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ υπεράσπισης όταν καταστρατηγείται.
Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ