Παραίτηση μυστήριο του γ.γ. τηλεπικοινωνιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραίτηση με ερωτήματα για τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ώρα που όλη η Ελλάδα… έβραζε, προσπαθώντας μάταια να συνδεθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης επιστρέφει από εκεί που μας φορτώθηκε, δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα, με το υπουργείο να τον αποχαιρετά με διθυραμβικούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι «κατά την παραμονή του στη συγκεκριμένη θέση συντόνισε με απόλυτη επιτυχία το έργο της γραμματείας και συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη κορυφαίας σημασίας οροσήμων στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η ανακοίνωση της παραίτησής του συνοδευόταν με μια αγωνιώδη προσπάθεια να πειστούμε ότι αυτή δεν σχετίζεται με το απίστευτο μπάχαλο που επικράτησε με την τηλεκπαίδευση. Με τον πλέον έντονο τρόπο πηγές του υπουργείου φρόντιζαν να διοχετεύσουν την πληροφορία ότι ο ίδιος ήθελε να αποχωρήσει νωρίτερα, αλλά τελικά υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση της παραίτησης προκειμένου να μη συνδυαστεί με την έναρξη της νέας καραντίνας, ενώ περίμενε να ξεκινήσει η δημοπρασία για την παραχώρηση φάσματος για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) για να αποχωρήσει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αυτό που αποσιωπάται είναι ότι ο κ. Τζωρτζακάκης, από κοινού με τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, βρίσκονται πίσω από την ανεκδιήγητη ανακοίνωση-σύσταση της περασμένης Παρασκευής του υπουργείου προς τους πολίτες «να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ.», καθώς με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

Τελικώς, απ’ ό,τι φαίνεται, ούτε αυτή τη φορά οι πολίτες επέδειξαν την απαιτούμενη ατομική ευθύνη και σερφάριζαν αδίστακτα χθες όλο το πρωί, με συνέπεια όσα τραγελαφικά ακολούθησαν με την αποτυχία της τηλεκπαίδευσης. Ή μπορεί και να φταίει η Cisco. Ή και τα δύο. Πάντως ποτέ αυτή η κυβέρνηση.

Νέος γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τοποθετήθηκε ο Αθανάσιος Στάβερης, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ