19/09/2021

Μη επανδρωμένο τουρκικό πλοίο στη Μεσόγειο από Δεκέμβριο!

Μια συνεργασία μεταξύ δύο κορυφαίων τουρκικών αμυντικών εταιρειών «γέννησε» το πρώτο οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας της χώρας, το ULAQ.

Οι εταιρείες Ares Shipyard και Meteksan Defense ανακοίνωσαν ότι στις 28 Οκτωβρίου το ULAQ κατασκευάστηκε από προηγμένα σύνθετα υλικά, έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και μπορεί να ταξιδέψει με έως και 65 χλμ./ώρα.

Οι εταιρείες ανέφεραν επίσης ότι το σκάφος είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες όρασης ημέρας και νύχτας, καθώς και υποδομές κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, η οποία θα μπορεί να λειτουργεί από κινητά οχήματα και αρχηγεία ή από θαλάσσιες πλατφόρμες όπως αερομεταφορείς ή φρεγάτες. Αυτή η υποδομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αντικατασκοπεία, επιτήρηση, αναγνώριση, επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, συνοδεία και στρατηγικές αποστολές προστασίας υποδομών.

Ο σχεδιασμός για το πρωτότυπο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, ανέφεραν οι Ares και Meteksan και η δομική κατασκευή ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με το πρώτο πλοίο να πλέει στα ύδατα της Μεσογείου τον Δεκέμβριο, μετά τον εξοπλισμό του.

Τα πυραυλικά συστήματα του ULAQ περιλαμβάνουν τέσσερις κυψέλες Cirit (τουρκικό πυραυλικό σύστημα) και δύο L-UMTAS (αντιαρματικά), τα οποία κατασκευάζονται από την επίσης τουρκική Roketsan. Προβλέπονται δοκιμές πυρός το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με διαφορετικές παραλλαγές τεχνολογίας επικοινωνίας και αντικατασκοπείας, όπως συστήματα μπλοκαρίσματος και ηλεκτρονικού πολέμου, για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών. Το σκάφος θα είναι σε θέση να εκτελεί κοινές επιχειρήσεις με συμπληρωματικά drones.

Οι κατασκευαστές του δήλωσαν ότι το ULAQ δεν ελέγχεται μόνο από απόσταση, αλλά είναι και αυτόνομο όχημα με τεχνητή νοημοσύνη.

πηγή: www.newsbreak.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ