Η ιστορική ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή: Ομολόγησε τελικά τα εγκλήματά του στον Τουρισμό (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mitsotakis toyrismos
 

netakias.com

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια Ιστορική ομιλία του στην Βουλή, ομολόγησε επιτέλους ήταν συνειδητή προσωπική του επιλογή να ανοίξει τον Τουρισμό χωρίς έλεγχο ακόμη και σε χώρες που δεν μπορούσαν να κάνουν τεστ ή ήταν στο κόκκινο από κρούσματα, όπως ο Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από πολιτικές ευθύνες, ίσως πρέπει να αναζητηθούν και άλλες ευθύνες της απόφασής τους να ανοίξουν, χωρίς έλεγχο τον Τουρισμό, αντί για παράδειγμα να δώσουν κίνητρα στον εσωτερικό Τουρισμό. Ηταν απλώς προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Πιέστηκε η Ελληνική Κυβέρνηση, πρακτικά να παίξει την Χώρα στα ζάρια και να την οδηγήσει σε αυτό το 2ο lockdown.

Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθούν απεγνωσμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οι δημοσιογράφοι που είναι φιλικοί προς την κυβέρνηση να μας πείσουν ότι δεν φταίει ο Τουρισμός για την δεύτερη απαγόρευση κυκλοφορίας, αν και όλα τα δεδομένα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο όπως βλέπουμε στους πίνακες:

untitled

Τελικά κερδίσαμε έστω οικονομικά από τον Τουρισμό;

Η TUI ανακοίνωσε στάση πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία. «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» αναφέρει ένα αρχαίο ελληνικό ρητό, και ταιριάζει «γάντι» στην TUI. Στις αρχές του καλοκαιριού, ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός ουσιαστικά επέβαλε στην ελληνική κυβέρνηση τον τρόπο που θα άνοιγε τα σύνορα για τους τουρίστες. Τα πρωτόκολλα προσαρμόστηκαν στις υποδείξεις της TUI και για… «ευχαριστώ» ο μεγαλύτερος tour operator τι πιστεύετε ότι έκανε; Ανακοίνωσε στάση πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία, αφήνοντας ξεκρέμαστους χιλιάδες επιχειρηματίες!

Η ομολογία ενοχής του Κυριάκου Μητσοτοτάκη

“Εάν η έξαρση του δεύτερου κύματος συνδεόταν με το άνοιγμα στον τουρισμό θα έπρεπε να την είχαμε δει μέχρι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και όχι στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου. Η αντιπολίτευση ζητούσε τον Μάιο να ανοίξουμε τον τουρισμό και μας κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας γιατί δεν το είχαμε κάνει ακόμα… και στον τουρισμό τα είπατε αυτά και μετά τα ακριβώς ανάποδα… Ανοίξαμε τον τουρισμό οργανωμένα… Εάν κάναμε αυτό που μας είχατε πει εσείς, δηλαδή υποχρεωτικά τεστ σε όσους ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, θα είχαμε το 10% του τουρισμού που τελικά είχαμε. Θα ισοδυναμούσε αυτή η απόφαση με το κλείσιμο του τουρισμού και όχι με το άνοιγμα του…”

Αλέξης Τσίπρας: “Ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να αξιοποιήσει τραγωδίες με νεκρούς”

Αλέξης Τσίπρας: “Ο πιο ακραίος αρχηγός αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε Γερά Γερούν και δεν δίστασε να αξιοποιήσει τραγωδίες με νεκρούς ακόμη και την Συμφωνία των Πρεσπών”

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ