Απάντηση στον Τουρκο Ναύαρχο εν αποστρατεία Τσιχάτ Γιαϊτζί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κε. Ναύαρχε,

Στις δηλώσεις σας για το σεισμό στην Ελληνική Νήσο Σάμο την 30η Οκτωβρίου 2020, αναφερθήκατε επιγραμματικά ότι:
“Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε ξανά με το νόμο της θάλασσας”.

76A249AA 2B83 4C72 AA82 E42420FCD0B6

Με ένα απλό και αντιεπιστημονικό συλλογισμό και αυθαίρετη ερμηνεία προσπαθήσατε να αποδείξετε ότι η Σάμος, και τα άλλα Eλληνικά νησιά στα οποία έγινε αισθητός ο σεισμός, βρίσκονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα επειδή δεν έπαθαν ζημιές. Ακόμη ότι τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, κοντά στην ακτή της Τουρκίας, ανήκουν γεωγραφικά στην Τουρκία, καθόσον βρίσκονται στη φυσική προέκταση της υφαλοκρηπίδας της ηπειρωτικής χώρας.

Φαίνεται όμως να έχετε αντιληφθεί, για μην επανέλθετε στην άποψη αυτή, ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θα θέλατε. Απλώς προσθέσατε μία πρωτότυπη(!!!) θεωρία για την υφαλοκρηπίδα, στις πολλές απαράδεκτες που διατυπώνει συνεχώς η Τουρκία, προσπαθώντας να θεμελιώσει τις παράνομες αξιώσεις της με έωλα επιχειρήματα.

6221F208 25C2 42A6 AC74 4FD8A04246E2
Rescue operations take place on a site after an earthquake struck the Aegean Sea, in the coastal province of Izmir, Turkey, October 30, 2020. REUTERS/Murad Sezer

Η Ελληνική Σάμος και τα γειτονικά Ελληνικά νησιά άντεξαν στους σεισμούς, με ελάχιστες εξαιρέσεις παλαιών λιθόκτιστων κτιρίων, ενώ δεν άντεξε και επλήγη ιδιαιτέρως η Σμύρνη (Izmir), η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Τουρκίας, με πολλές καταρρεύσεις συγχρόνων κτιρίων και πολλά θύματα.

D40CCB5C 6C20 4D76 A39A 0BF28CD36EA7Α) Η μελέτη της σεισμικότητας της περιοχής, της γεωμετρίας του ρήγματος και του μηχανισμού που αναπτύχθηκε κατά την διάρρηξη, εξηγούν επιστημονικά το τι συνέβη:

2658E9BA 83C2 4529 BBF5 A71222C92D58
• Ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020 προκλήθηκε από ένα κανονικό ρήγμα, το οποίο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο βόρεια της Σάμου, σε απόσταση 14 χλμ. από το Καρλόβασι. Ήταν κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μεγέθους 6,7 της κλίμακας Richter, ενώ κατά τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S.G.S.) 7,0 Richter. Έγινε αισθητός και στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη. Η διάρρηξη ξεκίνησε από το υπόκεντρο σε βάθος περίπου 13 χλμ. και προχώρησε και ανατολικά και δυτικά σε έκταση, μήκους 55-60 χλμ. και πλάτους 15χλμ. Υπήρξε μια μόνιμη ανύψωση του νησιού της τάξεως 18-25 εκ. και μια καταβύθιση του βυθού σε βάθος 500 μ. περίπου, κατά 20 εκ., που προκάλεσε τσουνάμι.

D6AA7D48 5FA0 4567 9831 6D720C3C51C8

• Η σεισμική ενέργεια διοχετεύθηκε λόγω των υπαρχόντων ενεργών δομών και μέσω των μεγάλων ρηγμάτων του χερσαίου χώρου της Μ. Ασίας προς Βορρά, με κύρια κατεύθυνση την Σμύρνη σε απόσταση 61 χλμ., στην οποία αποτυπώθηκε όλο το φάσμα των ζημιών, από ελαφριές έως βαριές και πολύ βαριές (VI-VII-IX-X), της κλίμακας Μερκάλλι (Mercalli), μαζί με 115 νεκρούς και περισσότερους από 1.000 τραυματίες.

8D3104A2 0440 4845 B11F C98991D42F0A

• Οι ζημιές υπήρξαν τεράστιες, κυρίως λόγω του πλημμελούς τρόπου κατασκευής των δομημάτων και της αδιαφορίας του κράτους, με τις περισσότερες να παρατηρούνται στις περιοχές Μπαϊρακλί (Bayrakli), Μπουρνόβα (Bornova) και Κορδελιό (Kasiyaka). Εξήντα (60) περίπου πολυώροφες πολυκατοικίες κατέρρευσαν ή κρίθηκαν επικινδύνως ετοιμόροπες, χωρίς να δύνανται να επισκευασθούν. Οι πολυκατοικίες είχαν κτιστεί τη δεκαετία του 1990, με βασικά σφάλματα στο σχεδιασμό και στην κατασκευή. Αυτό καταδείχθηκε ιδιαίτερα από μελέτη, η οποία έγινε από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Τουρκίας το 2009, στην περιοχή Μπειρακλί (Bayrakli) της Σμύρνης, που έδειξε ότι 1.490 κτίρια ήταν επισφαλή για κατοίκηση. Ειδικότερα, μόνο το 5% των κτηρίων βρέθηκαν ασφαλή δομικά, ενώ το 57% καταγράφηκε ως υψηλού κινδύνου, το δε υπόλοιπο των κτιρίων έχριζε επεμβάσεων. Πρότεινε ακόμη την ενίσχυση των κατασκευών, μέσω κρατικών χρηματοδοτήσεων.

83352744 8416 48C5 AD6E 6919867B5C38
• Η μελέτη κατέληγε συμπερασματικά στο εξής:

“Ο μεγάλος αριθμός των ορόφων, οι μεγάλες επεκτάσεις, η μη ενδεδειγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στην κατασκευή των θεμελίων και το αδύνατο έδαφος στη περιοχή, ήταν μεταξύ των παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο των ζημιών στα κτήρια σε ένα σεισμό”.

9F1761F5 E7B5 4213 8C56 A621E684F1D5
Locals and officials search for survivors at a collapsed building after a strong earthquake struck the Aegean Sea on Friday and was felt in both Greece and Turkey, where some buildings collapsed in the coastal province of Izmir, Turkey, October 30, 2020. REUTERS/Tuncay Dersinlioglu

Όλα αυτά προμήνυαν την καταστροφή που θα ερχόταν από σεισμούς, ανεξάρτητα από το επικεντρό τους. Ο πληθυσμός της Σμύρνης ανέρχεται σε 4.300.000 κατοίκους. Τα γνωστά αυθαίρετα και παράνομα κτήρια φθάνουν τα 811.000, σε σύνολο 7,4 εκατομμυρίων σε όλη την Τουρκία, αριθμός που την καθιστά κορυφαία στο κατάλογο των αυθαιρέτων κτηρίων, που όμως “συγχωρήθηκαν νομίμως” στις εκλογές του 2018.
Δύο από τις πολυκατοικίες που κατέρρευσαν είχαν κριθεί ακατοίκητες, μετά από αυτοψία από επιθεωρητές μηχανικούς το Σεπτέμβριο 2010, χωρίς να απομακρυνθούν οι ένοικοι.
Η γεωλογία του εδάφους, η οποία συνίσταται κυρίως χαλαρές αποθέσεις, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έπρεπε να είχε υπολογισθεί στο σχεδιασμό και στην κατασκευή των δομημάτων. Συγκεκριμένα, η περιοχή στο Bornova ήταν αγροτική περιοχή, ενώ στο Bayrakli ήταν αλουβιακή πεδιάδα.

DF9749A0 720F 45AA ACD4 CB80227C7131
Locals and officials search for survivors at a collapsed building after a strong earthquake struck the Aegean Sea on Friday and was felt in both Greece and Turkey, where some buildings collapsed in the coastal province of Izmir, Turkey, October 30, 2020. REUTERS/Tuncay Dersinlioglu

Μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1999 στη βορειοδυτική Τουρκία (Izmit) με 18.000 θύματα, επιβλήθηκε προσωρινός αρχικά και μετά μόνιμος φόρος, που ανήλθε, σε τιμές της λίρας του 2019, στο ποσό των 140 δις Tl., από τo οποίο δεν διετέθη τίποτε για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, αντιθέτως σημαντικό ποσό διετέθη σε έργα βιτρίνας. Αυτό ήταν το κλίμα που υπήρχε στη Σμύρνη και σίγουρα υπάρχει ακόμα στον κατασκευαστικό τομέα. Εργολάβοι, κατασκευαστικές εταιρείες με στόχο το γρήγορο και εύκολο κέρδος προσλαμβάνανε ανειδίκευτους εργάτες, χρησιμοποιώντας φθηνά και ακατάλληλα υλικά, τσιμέντο, σίδερα, ξυλεία χωρίς προδιαγραφές. Συγχρόνως, δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος στις κατασκευές, λόγω της συναλλαγής με τις υπηρεσίες, στο πλαίσιο της γενικότερης διαφθοράς. Χωρίς να υπάρχουν και να λαμβάνονται ως απαιτούμενα αντισεισμικοί κανονισμοί, ειδικές και γεωλογικές μελέτες, που θα αντιμετώπιζαν τις εδαφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

CB71BDB6 1BCE 40CA 9E95 1BF82170537B

Κε. Ναύαρχε,
Αυτές ήταν μερικές από τις αιτίες των καταστροφών της Σμύρνης.
Τα σάπια χαλάσματα και οι ανθρώπινες απώλειες είναι αποτέλεσμα όχι γεωφυσικών και γεωλογικών παραμέτρων, αλλά των αδύναμων και ελλιπών μελετών, του χαμηλού επιπέδου κατασκευής, της μη τήρησης προδιαγραφών, κωδίκων, κανονισμών, της έλλειψης αντισεισμικού σχεδιασμού και της περιρρέουσας διαφθοράς και συναλλαγής του κρατικού συστήματος.
Σε αντίθεση, η Ελλάδα με το υψηλό επίπεδο τεχνικού κόσμου που διαθέτει, με την τήρηση των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών κωδίκων και προδιαγραφών και την εφαρμογή αντισεισμικού κανονισμού – ενός από τους καλύτερους παγκοσμίως – δικαίως έχει τις λιγότερες ζημιές στις κατασκευές και ελάχιστες ανθρώπινες απώλειες. Εξάλλου στους Ελληνικούς Κανονισμούς Δομής και Υλικών κυριαρχεί πάντοτε ο άνθρωπος και η προστασία της ζωής του.
Β) Ακόμη, από τη μελέτη των ιστορικών σεισμών, μέσω επιγραφών, κειμένων και πηγών, της ευρύτερης Ελληνικής περιοχής των νησιών του Αιγαίου Πελάγους και της Ελληνικής Μ. Ασίας και από τα αποτελέσματα αυτών, την κοινή διαχρονικά συμπεριφορά των δομημάτων, οδηγούμεθα στα ίδια συμπεράσματα που έχουν σχέση με το δομημένο περιβάλλον, την τεχνογνωσία των ανθρώπων, την τεχνολογία των υλικών, τον τρόπο κατασκευής και όχι με τα γεωφυσικά χαρακτηριστικά. Αυτό συμβαίνει και στους σεισμούς που έπληξαν ξεχωριστά τη Σάμο και τη Σμύρνη ή και τις δύο μαζί. Υπήρχε κατά κανόνα αλληλοεπίδραση των σεισμικών γεγονότων και λόγω της μικρής απόστασης των σεισμοπλήκτων περιοχών. Αναφέρω μερικούς από αυτούς:
1. Ο σεισμός μεταξύ 201-197 π.Χ. έπληξε τη Σάμο, μαζί με την Κάλυμνο, Ρόδο και τα απέναντι παράλια Λυκίας, Καρίας, Ιωνίας,
2. Ομοίως, ο σεισμός του 47 μ.Χ. έπληξε τα νησιά Σάμο, Χίο, Δήλο και τις πόλεις Σμύρνη, Ιεράπολη Φρυγίας, Λαοδικεία Φρυγίας, Μίλητο, Έφεσο και την περιοχή της Ιωνίας.
3. Ο σεισμός μεταξύ 160-161 μ.Χ. έπληξε την Κύζικο, την Έφεσο, την Μυτιλήνη, την Νικομήδεια, την Σμύρνη, την Βιθυνία, τον Ελλήσποντο.
4. Ομοίως, ο σεισμός του 178 μ.Χ., επί Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου, έπληξε την Σμύρνη.
5. Ο σεισμός του 1904 στη Σάμο, ο οποίος έγινε αισθητός στη Σμύρνη, είχε πολλές ομοιότητες και τον ίδιο μηχανισμό με τον τελευταίο του 2020.
Γ) Αλλά και από νομικής πλευράς, ατυχήσατε κε. Ναύαρχε.
Σας αναφέρω επιγραμματικά δύο στοιχεία που απορρίπτουν την φαντασίωση σας:
• Με την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας UNCLOS ΙΙΙ του 1982 καταρρίπτεται το επιχείρημα σας, καθόσον η υφαλοκρηπίδα ορίζεται ανεξάρτητα από τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και εκτείνεται μέχρι 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης.
Έτσι για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Λιβύης και Μάλτας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην απόφαση της 3 Ιουνίου 1985, ICJ Reports (1985) παρ.39 αναγράφεται:
«Εφόσον η εξέλιξη του Δικαίου επιτρέπει σε ένα κράτος να ισχυρίζεται ότι η υφαλοκρηπίδα που του ανήκει, μπορεί να επεκτείνεται μέχρι τα 200 ν.μ. από την ακτή του, ανεξάρτητα από τα γεωλογικά χαρακτηριστικά που αντιστοιχούν στο βυθό και στο υπέδαφος του, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδοθεί κάποιος ρόλος στους γεωλογικούς ή γεωφυσικούς παράγοντες μέσα σε αυτήν την απόσταση, είτε για να επικυρώσουν τον νομικά τίτλο του ενδιαφερόμενου κράτους, είτε για να τους χρησιμοποιήσουν για την οριοθέτηση των διεκδικήσεων τους.»
• Ακόμα, ο πρεσβευτής Δρ. Εμμ. Γούναρης, εμπειρογνώμων στο Σύνταγμα των Θαλασσών του 1982, αναφέρει:
«Είναι απαράδεκτο και χωρίς καμία νομική βάση στο Διεθνές Δίκαιο όταν κάποιες ηπειρωτικές χώρες μονοπωλούν τη φυσική προέκταση σε βάρος των νησιών άλλων χωρών, έχοντας υπόψιν την επέκταση των δικαιωμάτων τους στην υφαλοκρηπίδα που βρίσκεται πέρα από αυτά τα νησιά ή μεταξύ αυτών των νησιών και των ακτών, των παραπάνω ηπειρωτικών χωρών.»
Κε. Ναύαρχε,
Στη διατύπωση – χάραξη της υφαλοκρηπίδας δε συμμετέχουν τα γεωλογικά και γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των περιοχών, όπως προκύπτει, ως κοινό συμπέρασμα, από τη μελέτη της Σεισμολογίας της περιοχής και από τη νομική έννοια της υφαλοκρηπίδας.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «Πράσινο Φως» του Αντιπεριφερειάρχη στην Μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» παρά τις Εγκληματικές Παραλείψεις

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»,

Τεμπη: Νέα, ιδιαιτέρως ανησυχητικά στοιχεία φέρνει στο φως η έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Η έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ δημοσιεύτηκε σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2026, και αφορά την πυραντοχή των καθισμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC 62. Το πόρισμα αποκαλύπτει ότι υλικά...

Κάρπαθος: Γιατί να μην υπάρχει ένας κυματοθραύστης που θα εξασφαλίζει την σχετική της θάλασσας ηρεμία στο λιμάνι

Η Ελληνική τηλεόραση έπαιξε ένα ολίγων στιγμών βίντεο από το «λιμάνι» στην Κάρπαθο, όπου το πλοίο της γραμμής δεν ήταν εύκολο να «δέσει» στον...

Μενεξέδες και ζουμπούλια και τριαντάφυλλα πολλά

Με ρώτησε μία καλή φίλη, πώς βλέπω τέλος πάντων την ως τώρα εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στα πολιτικά πράγματα και μου ήρθε στο μυαλό...

ΕuroMercosur

Η Ε.Ε και οι χώρες της Νότιας /Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη) –Mercosur  αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια εμπορική Συμφωνία διακίνησης μεταξύ τους...

Ερυθροπόταμος Έβρου: Χάθηκαν πάνω από 703 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μέχρι τώρα, στο υδρολογικό έτος 2025-2026

«“Ερυθροπόταμος, Έβρου”: Χάθηκαν πάνω από 703 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, μέχρι τώρα, στο υδρολογικό έτος 2025-2026, (01/09/2025-31/01/2026),(582,00 mm βροχής)»Στο, μέχρι τώρα, «υδρολογικό έτος 2025-2026» («01/09/2025 – 31/01/2026»), με τις μέχρι τώρα βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση ίση με «582,00mm», ο «Ποταμός Ερυθροπόταμος», “μετέφερε”, περίπου, στην θέση όπου εκβάλειστον διασυνοριακό «Ποταμό Έβρο», (η...

Οι επιπτώσεις της αποδοχής της ΔΔΟ από Γ. Βασιλείου

Η ΔΔΟ απορρίφθηκε από τον λαό στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 Πρώτη το αναγνώρισε τότε στην ιστοσελίδα της η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων, ενώ...

Τα πάντα της πολιτικής μας σκηνής αιωρούνται

Οι πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες δημοσκοπήσεις που ανακοινώνονται, κατέληξαν να απασχολούν συζητήσεις για το πως διαμορφώνεται η πολιτική επικαιρότητα Μα πως είναι δυνατόν να βρεθεί συμπέρασμα,...

Μανώλης Φράγκος: Αλληλεγγύη στον πατέρα Αντώνιο!

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Πατέρα Αντώνιο που έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά μέσω της «Κιβωτού». Η προσπάθεια δυσφήμισης του θα πέσει στο κενό! Πρόκειται...

Αυτό είναι το ερπετό στο ανατριχιαστικό βίντεο με τον Επστάιν!

Πρόκειται για το ιδιωτικό αεροσκάφος του Επστάιν, επονομαζόμενο Λολίτα! Στο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος ο διαστραμμένος μαζί με ένα άγνωστο πρόσωπο και παράλληλα ακούγεται φωνή...

Κώστας Βαξεβάνης: Κόμματα-καρτέλ, κομματάρχες -ντιλαδόροι

Αλλού βαρούν τα σήµαντρα κι αλλού χορεύουν οι νύφες της πολιτικής, οι οποίες µάλιστα είναι και πλήρεις προίκας Στις δηµοσκοπήσεις συνήθως το µάτι πέφτει στα...

Ο Διεθνούς φήμης ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής κ Χρήστος Μπαρτζόκας σε μια εξαιρετική συνέντευξη

Στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή //Ανοιχτές Σελίδες// με τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου προσκεκλημένος ο Διεθνούς φήμης ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής κ Χρήστος Μπαρτζόκας. Ο κ...

«Σ’ αυτό το τόπο όλα είναι καμωμένα από πέτρα…» – Αναλύοντας μια φράση – Από την «πέτρα» της «ψυχής» στην ιστορική μνήμη και την παιδεία – Μια συνομιλία...

 Κατ΄ αρχάς, ας σημειώσω ότι η αναζήτηση της «πηγής» της φράσης, στάθηκε και μια αφορμή για να δοκιμάσω, ακόμα μια φορά, το πόσο αποτελεσματική είναι...

Σε μια περίοδο όπου οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν προσωπική φθορά για τον Πρωθυπουργό, το κυβερνητικό επιτελείο ψάχνει θεαμετικές κινήσεις

Πιο κοντά χρονικά φέρνει η κυβέρνηση τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος Παρά τον αρχικό σχεδιασμό που τοποθετούσε την έναρξη της συζήτησης στο δεύτερο...

Το αυστηρό «Διάβημα» της Τεχνητής Νοημοσύνης προς τον Αλβανό πρωθυπουργό για το συνεχιζόμενο ανθελληνικό του παραλήρημα (Δύο Διάλογοι)

 Ο Αλβανός πρωθυπουργός, συνεχίζοντας το ανθελληνικό του ντελίριο έπειτα και από τις απαράδεκτες τοποθετήσεις του εδώ μέσα στην Ελλάδα κατά τις δύο «προεκλογικές» του ομιλίες...

Τρίκαλα – Βιολαντα: Εμπλοκή υπουργού της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη στην κατασκευή των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας

Μεταδίδεται στα δελτία εμπλοκή υπουργού της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη, με πτυχίο μηχανολόγου, που ασχολήθηκε πρώιμα όπως ο ίδιος δήλωσε, αμέσως μετά που δημοσιοποιήθηκε η...

Εις Μνήμη Δικαστή Γ. Πική

« Η παραχώρηση έστω του 20% (εδάφους στους Τούρκους) είναι βήμα προς τον επιδιωκόμενο εκτουρκισμό της Κύπρου».Της Φανούλας Αργυρου από το simerini.sigmalive.com Απεβίωσε στις 29...

Τρίκαλα – Βιολαντα: Κόλαφος για τις ευθύνες των αρμοδίων ο πραγματογνώμονας ΔΑΕΕ, Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Κόλαφος για τις ευθύνες των αρμοδίων σχετικά με το γεγονός πως δεν μπήκαν στον κόπο να ψάξουν τις καταγγελίες των εργαζομένων του εργοστασίου «Βιολάντα» ...

Η βουλή ψήφισε έγκριση παροχής δικαιώματος ψήφου, στους απόδημους Έλληνες χωρίς ακόμα ακριβώς να γνωρίζει ποιοι θα να είναι αυτοί οι δικαιούχοι

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε έγκριση παροχής δικαιώματος ψήφου, στους απόδημους Έλληνες χωρίς ακόμα ακριβώς να γνωρίζει ποιοι θα να είναι αυτοί οι δικαιούχοι, και χωρίς...

Βουλή: Δάκρυα από τον αδελφό του Βλαχάκου για τα Ίμια

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Βλαχάκου για τα Ίμια, καθώς είναι ο αδελφός ενός εκ των τριών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ