Ο Σαμαράς έφαγε πόρτα από τον Αλ Σίσι, τον αποθεώνει όμως ο Αλίεφ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καντήλια κατεβάζει» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του για μακρά συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο αλ Σίσι, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Σαμαράς ήθελε η συνάντηση να δημοσιοποιηθεί με στόχο να δείξει ότι -πέραν από προστάτης διάφορων περίεργων τύπων με offshore του οικονομικού εγκλήματος και με πληρωμένα δίκτυα υποκλοπέων- έχει κι άλλες διεθνείς (και μη ύποπτες) προσβάσεις.

Η επιθυμία του κ. Σαμαρά δεν ήταν παράλογη. Γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που τον Ιούλιο του 2013 στήριξε την ένοπλη παρέμβαση του αλ Σίσι κατά των ισλαμιστών του Μόρσι. Προς τιμήν του, ο Σαμαράς έπεισε τους άλλους ηγέτες της Ε.Ε. ότι, αν η Αίγυπτος καταρρεύσει ή ελεγχθεί πλήρως από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, η λαθρομετανάστευση και η τρομοκρατία θα χτυπήσουν συθέμελα την Ευρώπη.

Γι’ αυτό και ο Σίσι καλοδέχτηκε τον Σαμαρά ως ενεργεία πρωθυπουργό στο Κάιρο τον Νοέμβριο του 2014 και τον συνάντησε άλλες δύο φορές, ως πρώην, το 2015. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Ο κ. Σαμαράς μπορεί να ήταν ο πρώτος που άνοιξε ευρωπαϊκές διόδους στον αλ Σίσι, αλλά αργότερα έκαναν πολύ περισσότερα ο Ν. Κοτζιάς και ο Ν. Δένδιας. Επομένως, δεν δικαιούται να οικειοποιείται πια τη σχέση με την Αίγυπτο.

Βέβαια, όπως σχολιάζουν ειρωνικά στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Σαμαράς δεν πρέπει να απογοητεύεται! Έχασε τον Αλ Σίσι, αλλά λέει τα καλύτερα λόγια για την πρωθυπουργική θητεία του ο (σύμμαχος της Τουρκίας και σφαγέας των Αρμενίων) Αζέρος πρόεδρος Αλίγιεφ.

Ως γνωστόν τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της επίδοσης διαπιστευτηρίων του νέου πρέσβη μας Ν. Πιπερίγκου, ο Αλίγιεφ επετέθη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Όταν έσβησαν οι τηλεοπτικοί προβολείς, η συζήτηση συνεχίστηκε. Και ο Αλίγιεφ -όπως εγκυρότατα πληροφορούμαι- συνέχισε να κατηγορεί τις κυβερνήσεις Τσίπρα και Μητσοτάκη, αλλά τις διαχώρισε πλήρως από την κυβέρνηση Σαμαρά, πλέκοντας το εγκώμιο της τελευταίας. Όντως, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς έχει διεθνείς επαφές…

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ