Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Αφού οι τούρκοι θέλουν «Ναγκόρνο», ας τους το δώσουμε. Απελευθέρωση της Κύπρου τώρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα προκλητικά τουρκικά δημοσιεύματα που βασίζονται σε μία απολύτως άκυρη ανάλυση έλληνα αναλυτή, και συγκρίνουν το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Δυτική Θράκη, όχι μόνο είναι άστοχα αλλά απολύτως αντίστροφα με την πραγματικότητα.

Αποκαλύψαμε νωρίτερα το άρθρο τουρκικής εφημερίδας το οποίο υποστηρίζει πως στην Ελλάδα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, λόγω των εξελίξεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ανησυχία που μάλιστα αναδύει φόβο για ενδεχόμενη εισβολή της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη.
Ουδέν ψευδέστερον.

Η Δυτική Θράκη δεν έχει καμία σχέση με το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η Δυτική Θράκη είναι ελληνική, κατοικείται από έλληνες εδώ και χιλιετίες, η υποδούλωση της έχει λήξει και έχει πιστοποιηθεί με κοινής αποδοχής διεθνείς συμβάσεις.

θράκη
Η άστοχη σύγκριση έλληνα αναλυτή που την έκαναν σήμερα οι τούρκοι, του Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη Δυτική Θράκη

Εάν οι τούρκοι επιμένουν να ταυτίζουν κάποια περιοχή με το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αυτή είναι η κατεχόμενη Κύπρος. Τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου συγκεκριμένα. Και μιλάμε ή ποτό αυστηρό πλέγμα των διεθνών συνθηκών, διότι και το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήταν αρμενικό εδώ και χιλιετίες. Αλλά η Σοβιετική Ένωση είχε κάνει το έγκλημα και είχε εκχωρήσει την περιοχή στο Αζερμπαϊτζάν, στην άθλια σοβιετική πολιτική που με την ίδια λογική είχε εκχωρήσει και την Κριμαία στην Ουκρανία.

Εκεί πάτησε η συμμαχία του κακού, του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας δηλαδή για να εισβάλλουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Γι’ αυτό και η σύγκριση της περιοχής με την Δυτική Θράκη είναι τελείως άστοχη. Αντίθετα, έχει τυπική αλλά και ηθική εφαρμογή στην υπόθεση απελευθέρωσης της κατεχόμενης Κύπρου!

Εάν λοιπόν μπορεί να εφαρμοστεί ένα «Καραμπάχ» στην περιοχή μας, αυτό είναι μέσω κινητοποίησης του ελληνισμού αλλά και της διεθνούς κοινότητας για απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου. Στρατιωτική κινητοποίηση λοιπόν για μία απολύτως νόμιμη ενέργεια, αλλά κι απολύτως ηθική. Την πολεμική επιχείρηση για την εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων, στρατιωτών και εποίκων από την Βόρεια Κύπρο.

Κάτι που θα έπρεπε να είχε συμβεί πριν από 40 χρόνια, ή σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν βρέθηκαν όμως οι οραματιστές ηγέτες για να το κάνουν. Δεν βρέθηκε ένας νέος Ελευθέριος Βενιζέλος, ένας νέος βασιλιάς Γεώργιος. Ούτε σήμερα δυστυχώς γίνεται κάποια τέτοια προετοιμασία, με ορίζοντα δεκαετιών μπροστά, όπως δυστυχώς πράττει αντίστοιχα η Τουρκία.

Ας ελπίσουμε, αλλά και ας φροντίσουμε Με όση ευθύνη αναλογεί στον κάθε έναν από εμάς, ότι θα βρεθούν, ή θα βρούμε τους άξιους ηγέτες για να επιβάλουν δικαιοσύνη και στην Κύπρο που θα επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο. Απελευθέρωση και εκδίωξη των εισβολέων. Όσα χρόνια κι αν χρειαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ