Όσοι αναρωτιόμασταν γιατί πούλησε τις μετοχές του ο Μπουρλά, ίσως πήραμε την απάντηση!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με διαφορά λίγων ημερών η Pfizer και η Moderna ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του εμβολίου, που είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο ισχυρός άντρας της Pfizer όμως, πρόλαβε και πούλησε το 60% των μετοχών που κατείχε, πριν την ανακοίνωση της ανταγωνίστριάς εταιρείας!

Γράφαμε συγκεκριμένα πριν από λίγες ημέρες: Τι συμβαίνει; Γιατί ξεφορτώνει τις μετοχές του o CEO της Pfizer;

Όταν έγινε γνωστό ότι ο ισχυρός άντρας της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών που κατείχε, στην κατάλληλη στιγμή, με την ανακοίνωση δηλαδή των θετικών για την εταιρεία αποτελεσμάτων για το εμβόλιο. Η είδηση της πώλησης των μετοχών προκάλεσε κυριολεκτικά σοκ και απορία, διότι ουδείς μπορούσε να εξηγήσει μία τέτοια ενέργεια, την ώρα που όλοι περίμεναν ότι η εταιρία θα απογειωνόταν μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.

Λίγα εικοσιτετράωρα όμως μετά ήρθε η ανακοίνωση για το εμβόλιο της Moderna, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, φαίνεται αποτελεσματικότερο και οικονομικότερο από αυτό της Pfizer!
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech παρέχει αποτελεσματικότητα κατά 90% και της Moderna σχεδόν 95%. Ωστόσο και τα δυο εμβόλια είναι ακόμα σε φάση δοκιμών και το ποσοστό αυτό μπορεί να αλλάξει.

Το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί σε συνθήκες ψύξης 2-8 βαθμών Κελσίου για 30 ημέρες και να αποθηκευτεί για 6 μήνες στους -20 βαθμούς Κελσίου.
Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech απαιτεί μεταφορά και αποθήκευση στους -70 βαθμούς Κελσίου. Σε θερμοκρασίες ψυγείου μπορεί να αποθηκευτεί για μέχρι πέντε ημέρες. Πράγμα που καθιστά την διαχείριση και αποθήκευση του εξαιρετικά πολυδάπανη, αφού για την διατήρηση του απαιτείται ειδικός εξοπλισμός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Όσοι λοιπόν είχαν απορία γιατί ο έλληνας και στέλεχος της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών του την δεδομένη στιγμή, τώρα έχουν μία εξήγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ