Έλεος! Η Πρόεδρος βάφτισε την δημοκρατία, «καθεστώς»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κυρία Πρόεδρε έλεος, η Δημοκρατία δεν είναι «καθεστώς»!

Στη δήλωσή της μετά την κατάθεση του στεφανιού στο Πολυτεχνείο, όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης(!), η ΠτΔ κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε, δυστυχώς, και το εξής: «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης».

Τεράστιο λάθος κα Πρόεδρε.  Όποιο νομικό βιβλίο, και κυρίως βιβλίο συνταγματικού δικαίου, και να έχετε διαβάσει θα έπρεπε να σας είχε διδάξει ότι η Δημοκρατία από τη φύση της είναι μορφή πολιτεύματος και όχι «καθεστώς».  Η Δημοκρατία, αντίθετα, είναι απέναντι σε κάθε καθεστώς.

Λέμε για τεράστιο λάθος γιατί όταν το λέει αυτό η ΠτΔ και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, και μάλιστα στην επέτειο του Πολυτεχνείου και μέσα στο Πολυτεχνείο, είναι πολύ βαρύ.  Προσβάλλει τους ίδιους τους νεκρούς  και τους λοιπούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου και το πραγματικό  νόημα του Πολυτεχνείου.  Κυρίως όμως προσβάλλει την ίδια τη Δημοκρατία.

Προς το παρόν το αποδίδουμε σε σφάλμα διατύπωσης.  Φροντίστε όμως κα Πρόεδρε να το διορθώσετε με κάποια ευκαιρία.  Και μη σας καθησυχάζει το ότι τα συστημικά ΜΜΕ δεν θα το τονίσουν, παρά το ότι το καταλαβαίνουν.  Σας άκουσε πολύς κόσμος.  Και ο κόσμος νοιώθει τι λένε οι πολιτικοί του και ξέρει να τους κρίνει.  Στον κόσμο λοιπόν δίνετε λογαριασμό και όχι στα «φίλα προσκείμενα» ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ