Παραμυθιάζουν τον κόσμο με τα F-35

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανένα ενδιαφέρον για τα F-35 δεν υπάρχει από την Ελλάδα όπως διαβάζουμε στο militaire.gr
Απλώς δημιουργούν κλίμα για να εξυπηρετηθούν κάποιοι. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν και ξαφνικά χθες μεταδιδόταν περίπου ότι αναμένουμε τα F-35 στα αεροδρόμια μας;

Από την εποχή της υπουργίας Καμμένου , όταν συζητούσαμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16, είχαν σταλεί στις ΗΠΑ η LOR για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών και ένα αίτημα ενημέρωσης για “τιμές και διαθεσιμότητα των F-35”. Απάντηση μέχρι πρόσφατα δεν είχε έρθει από τις ΗΠΑ. Πρόσφατα ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ Θ.Λάγιος υπεθύμισε στους Αμερικανούς την P&A (Price and Availability). Αυτό κάποιοι για δικούς τους λόγους το μετέτρεψαν σε LOR, δημιουργώντας το σχετικό κλίμα.

Απόδειξη ότι δεν υπάρχει LOR είναι ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως διαδικασία (Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο, ΣΑΓΕ κλπ) που προβλέπονται για την έκδοση της.

Με λίγα λόγια τα περί άμεσου ενδιαφέροντος της Ελλάδας για F-35 είναι “παραμύθια της Χαλιμάς”. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για αυτό το αεροσκάφος, θα το γνωρίζουμε πραγματικά από το 2027 και μετά! Η ημερομηνία αυτή έχει αναφερθεί στους Αμερικανούς από την ελληνική πλευρά και είναι απολύτως λογικό.

Η Ελλάδα ήδη έχει κάνει την επιλογή της για την επόμενη ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας και αυτή έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιπλέον έχει καταστεί σαφές ότι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο η ΠΑ…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ