Πογκρόμ στα Σεπόλια: Ξυλοκόπησαν διαδηλωτή και την οικογένειά του – Στο νοσοκομείο φρουρούμενος με έμφραγμα ο πατέρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πραγματικό πογκρόμ πραγματοποίησε η αστυνομία με τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Σεπόλια, στον απόηχο του αστυνομικού αυταρχισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Άνδρες της αστυνομίας ξυλοκόπησαν αγρίως πολίτες, μάλιστα, σε μία περίπτωση χτύπησαν έναν διαδηλωτή και την οικογένειά του την ώρα που έμπαιναν στην πολυκατοικία του σπιτιού τους. Ο πατέρας του διαδηλωτή υπέστη καρδιακή προσβολή με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

CBA89EC4 5BA2 4DAB AFBB 24F25300872D

Την ίδια ώρα, που η μητέρα έχει υποστεί σωματική βία και ο πατέρας νοσηλεύεται με καρδιακά προβλήματα, ο νεαρός διαδηλωτής ηλικίας περίπου 20 ετών κρατείται στη ΓΑΔΑ και η αδερφή του στο IE’ ΑΤ Κολωνού.

B606F34F 92BE 4055 86FB 39C3BCC096F6

«Έκαναν πογκρόμ στους ανθρωπους που διαλύονταν. Και μετά μπήκαν στην είσοδο πολυκατοικίας, παράνομα, που έμπαινε ένας διαδηλωτής με τη μητέρα του. Χτύπησαν τη μάνα και αφού άρπαξαν το παιδί και το έλιωσαν στο ξύλο. Τους είπαν ότι θα το φέρουν στο αστυνομικό τμήμα και το πήγαν στη ΓΑΔΑ», λέει στο documentonews.gr, η δικηγόρος Αναστασία Λεγάκη.

8A3F086D A901 4BD7 A0B0 C895AA1E77B3
«Ήρθαν οι γονείς στο ΑΤ και εδώ έδειραν ανηλεώς και την αδερφή του, την οποία και συνέλαβαν. Ο πατέρας έπαθε καρδιακή προσβολή, είναι στο νοσοκομείο. Συνέλαβαν και κάποιους φίλους του που ήρθαν εδώ να διαμαρτυρηθούν», προσθέτει.

«Είμαι εδώ τώρα ως συνήγορός του, και αφού έχω πάρει τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και περιμένω. Δεν μου το επιτρέπουν, με έχουν και περιμένω. Δίνουν παραπλανητικές πληροφορίες για το πού είναι», τονίζει.

«Τα Σεπόλια είναι σε μία κατάσταση, όχι Χούντας, Κατοχής. Έχουμε συλληφθέντες ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ήρθαν να διαμαρτυρηθούν. Και αφού τους χτύπησαν, τους έχουν συλλάβει κιόλας. Και δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με τον συνήγορό τους», υπογράμμισε.

Χημικά και συλλήψεις
Νωρίτερα, αρκετός κόσμος, αφού διαλύθηκε η συγκέντρωση στον σταθμό Λαρίσης, πραγματοποίησε πορεία στην οδό Χειμάρρας στα Σεπόλια.

Ωστόσο, εκεί βρέθηκαν μπροστά σε δυνάμεις της αστυνομίας όπου σημειώθηκε ρίψη χημικών και κρότου λάμψεις. Κόσμος έτρεχε να σωθεί στους γύρω δρόμους. Όμως, στη συνέχεια, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν, χτύπησαν και συνέλαβαν τον νεαρό διαδηλωτή όπως περιέγραψε παραπάνω και η δικηγόρος Αναστασία Λεγάκη.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ενώ έξω από το ΑΤ Κολωνού έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ