Πρυτανεύουν  οι  Κοινωνικοί Εμπρηστές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Ανέμενα από την επομένη της αναλήψεως της διακυβερνήσεως της χώρας από τον κο Πρωθυπουργό, πως θα έπραττε ό, τι είχε υποσχεθεί, αναφορικά με την προστασία των ΑΕΙ. Γνωρίζω προσωπικά, άτομα τα οποία –παραδοσιακά – δεν ψηφίζουν ΝΔ. Είχαν όμως αγανακτήσει με τους διάφορους … μπαχαλάκηδες και ψήφισαν με την ελπίδα πως, επιτέλους, κάτι ουσιαστικό θα γίνει. Δεν έγινε όμως (σ.σ εννοώ σε απόλυτο βαθμό, ριζικό, ολοκληρωτικό, αν και πήραν ορισμένα μέτρα για το πανεπιστημιακό Άσυλο, τα Εξάρχεια κ. α). Φθάσαμε στο ανήκουστο έσχατο σημείο κατάπτωσης και ευτελισμού, να κρεμούν υποτιμητικές πινακίδες στον κο Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, να τον χλευάζουν , να τον φωτογραφίζουν, να αναρτούν στο Διαδίκτυο τα …»κατορθώματά» τους !!!….

Αυτή είναι λοιπόν η …. «Δημοκρατική Ευνομούμενη Κοινωνία μας» και με την νέα Διακυβέρνηση; Ανατριχιαστικά περίεργα συνέβησαν μετά το γεγονός: Ορισμένοι όπως ο κος Υπουργός Δημόσιας Τάξεως, «αισθάνθηκε ανατριχίλα», ενώ άλλοι (όπως το στέλεχος και τέως Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ),ενοχλήθηκαν, από την «ασύμμετρη αστυνομική βία, την επιθετικότητα της Αστυνομίας»;

Να διορθώσω; Λοιπόν:

Α. Η Ελλάδα (εννοώ οι νομιμόφρονες Πατριώτες Έλληνες) δεν ανατριχιάζει.      Α η δ ι ά ζ ε ι , και ανησυχεί. Το χειρότερο, η αηδία που αισθάνεται και η αποστροφή, δεν αφορά τόσο στα αντικοινωνικά άτομα /δράστες των απαράδεκτων πράξεων, αλλά (κυρίως) σε εκείνους που κυβέρνησαν ή συμμετείχαν ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι εδώ και δεκαετίες ανέχονταν (μήπως ορισμένοι … υποκινούσαν;)  τα οργισμένα «παιδιά». Αυτά που ουδέποτε «πλήρωσαν» (ουσιαστικά και μεταφορικά) για τις ζημιές /καταστροφές που (ατιμωρητί) διέπραξαν.

Β. Οι εχέφρονες –πραγματικοί Δημοκράτες, (και όχι οι Κομματοπληγικοί και ιδεοληπτικοί μικρονοικοί και υποκριτές) δεν συμβιβάζονται με την ιδέα των καταστροφών , και της κοινωνικής μπαχαλοποίησης/πυρπόλησης. Όλη αυτή η ανεξήγητη (όχι βέβαια και τόσο) ανοχή και κατανόηση για τα … «δικαιώματα κάθε περιθωριακής, αντικοινωνικής μειονότητας» -εις βάρος της πλειονότητας – δημιουργεί αισθήματα οργής και θυμού στους νομοταγείς πολίτες.

Είναι –ταυτόχρονα – αδιανόητη και άκρως αποκρουστική, η διαιώνιση αυτής της ειδεχθούς κατάστασης. «Ευθύνεται άραγε η επιθετικότητα της Αστυνομίας» όπως δήλωσε ο τ. Υπουργός; Μήπως ευθύνεται ο κομματισμός , οι ιδεοληψίες και η έλλειψη ντροπής;

Λυπηρή η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας. Ανυπόληπτο, απόλυτα κομματικοποιημένο το Κ.Δ.Π /δημοκρατικό κακέκτυπο.

Ξεδοντιασμένη η Δημοκρατία μας. Ωσεί παρούσα, ασθμάνουσα, ανίκανη, ευνουχισμένη, παραιτημένη! Πεδίο δόξης και δράσης κάθε αντικοινωνικού στοχείου.

Αν αυτό είναι εικόνα σύγχρονου δημοκρατούμενου  τόπου ευνομούμενου , τότε –προσωπικά – ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω. Εσείς;

ΥΓ  Επιβεβλημένος ο τερματισμός της ανοχής μας.

Αυστηρότερος έλεγχος /φύλαξη, των ΑΕΙ, και αυστηροποίηση των ποινών (εγκλεισμός, αποζημιώσεις για καταστροφές) είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις αντιμετώπισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ