Απίστευτη υποκρισία: Δεν δίνουν φορολογική ενημερότητα στους ξενοδόχους που φέσωσε η Thomas Cook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ξενοδόχων, εκτός από τα γνωστά προβλήματα της μείωσης του τζίρου (πάνω από 80%) λόγω της πανδημίας, έχει να παλέψει και με τα… απόνερα της βύθισης της Thomas Cook.

Τα τιμολόγια της χρεοκοπημένης εταιρείας που αγγίζουν τα 200εκ. ευρώ, δεν εξοφλήθηκαν, που σημαίνει ότι οι ξενοδόχοι δεν εισέπραξαν τίποτα, άρα δεν κατέβαλαν και το ΦΠΑ (αυτών που δεν εισέπραξαν).

Και παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναβολή στην είσπραξή του έως τον Μάρτιο του 2021, επί του πρακτέου τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι συγκεκριμένοι πληττόμενοι ξενοδόχοι διαπιστώνουν τώρα πως δεν μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα καθώς, τα χρήματα από τον ΦΠΑ εμφανίζονται ως οφειλές, παρότι έχει αποφασιστεί αναστολή της πληρωμής του!

Αυτό που ζητούν οι ξενοδόχοι, είναι να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής ποσών που ούτε εισέπραξαν, ούτε και πρόκειται να εισπράξουν.

Θυμίζουμε ότι δύο μήνες πριν τη χρεοκοπία της Thomas Cook, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης υποδεχόταν τους επικεφαλής της εταιρείας, παίρνοντας στο λαιμό του χιλιάδες Έλληνες επιχειρηματίες που θεώρησαν ότι μπορούσαν να εμπιστευτούν τον κολοσσό που αποδείχθηκε τελικά χάρτινος.

πηγή: https://www.newsbreak.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ