4/08/2021

Επώνυμη καταγγελία για ανακολουθία σε τεστ κορονοϊού (Βίντεο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει επώνυμη καταγγελία πολίτη από την Χαλκίδα ο οποίος υποστηρίζει πως ενώ στο δημόσιο νοσοκομείο της Χαλκίδας το τεστ του κορονοϊού που έκανε βγήκε θετικό, στην Βιοϊατρική Χαλκίδας το τεστ βγήκε αρνητικό! Είναι πραγματικά ένα εφιαλτικό σενάριο, να υπάρχουν λανθασμένα αποτελέσματα σε τεστ, την συγκεκριμένη συγκυρία. Διότι σίγουρα ένα από τα δύο τεστ έδωσε ψευδές αποτέλεσμα. Εάν όντως ισχύει η καταγγελία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα οι αρχές και η επιστημονική κοινότητα.

Φυσικά η είδηση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη. Έχουμε δει και στο παρελθόν πολλές περιπτώσεις με αντικρουόμενα αποτελέσματα τεστ κορονοϊό όπου κάποια βγαίνουν θετικά και άλλα αρνητικά για τον ίδιο εξεταζόμενο, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να διερευνηθεί γιατί ελλοχεύει τεράστιους κίνδυνους για την υγεία. Δεν νοείται σε εποχή πανδημίας να υπάρχει ψευδή αποτελέσματα σε τεστ. Και λέμε «ψευδή», διότι δεν γίνεται τα αποτελέσματα δύο αντικρουόμενων τεστ στον ίδιο εξεταζόμενο την ίδια περίοδο να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα και να θεωρούνται και τα δύο «αληθή».

Είναι πραγματικά εφιαλτικό το σενάριο να υπάρχουν τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα, την ώρα που ο εξεταζόμενος είναι θετικός. Όλοι αντιλαμβανόμαστε σε τι κίνδυνο οδηγεί ένα τεστ με λάθος διάγνωση σε αυτές τις συνθήκες.

Η επιστημονική κοινότητα και το υπουργείο υγείας θα πρέπει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να καταλήξουμε σε μία μεθοδολογία εξετάσεις η οποία θα είναι κοινώς αποδεκτή και αξιόπιστη. Η ορθή διάγνωση είναι νευραλγικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ