20χρονη Αλβανίδα επιχείρησε να περάσει από την Κακαβιά με πλαστό τεστ κορονοϊού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βιομηχανία» πλαστών τεστ κορωνοϊού φαίνεται πως έχει στηθεί στην Αλβανία. Το κύκλωμα έχει πλαστογραφήσει υπογραφές γιατρών αλλά και το έντυπο μεγάλου διαγνωστικού κέντρου. Πριν λίγες ώρες μια 20χρονη επιχείρησε να περάσει από την Κακαβιά στην Ελλάδα με ένα από αυτά. Ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης τους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Star με την γιατρό που έπεσε θύμα πλαστογράφησης, η ίδια αποκάλυψε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό και θα λύσει σύντομα το πρόβλημα.
Η γυναίκα είναι διευθύντρια υγείας σε πόλη της Β. Αλβανίας. Εκεί φέρεται να κρύβεται και το κύκλωμα. Οι δράστες έβγαζαν αρνητικούς ακόμα και όσους νοσούσαν. Αυτό φαίνεται να επηρέασε το ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Η αρχή της αναζήτησης του σατανικού κυκλώματος ξεκίνησε χθες. Μία 20χρονη Αλβανίδα πήγε να περάσει με ένα από αυτά τα τεστ, έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί σύγκριναν τα δυο έγγραφα και αντιλήφθηκαν την απάτη. Στην Κακαβιά οι έλεγχοι είναι αυστηροί.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην Κρυσταλοπηγή η οποία κλείνει σε λίγες ώρες. Εκεί το κύκλωμα φέρεται να έκανε χρυσές δουλειές.

Πριν δυο 24ωρα συνελήφθησαν δυο Αλβανοί που είχαν κι εκείνοι πλαστό test covid, ενώ οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα ακόμα και για εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση.

himara.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ