Πλήρης ημερών «έφυγε» για πάντα σε ηλικία 87 ετών ο Γιώργος Σιόκας, πατέρας του Προέδρου της ΕΚΑ Γ. Σιόκα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έσβησε σήμερα η δυνατή καρδιά ενός Αλεξανδρινού που αγάπησε την παροικία και αγαπήθηκε από τον Ελληνισμό της Αλεξάνδρειας όσο λίγοι.

Ο Γιώργος Σιόκας, σε ηλικία 87 ετών, πλήρης ημερών, αλλά και με μία ανεξάντλητη δύναμη ψυχής, μας εγκατέλειψε για πάντα σήμερα, αποχαιρετώντας την Αλεξάνδρεια, την πόλη που λάτρεψε και κατάφερε να την αναδείξει όσο λίγοι πάροικοι.

Ως ένας από τους πιο ισχυρούς επαγγελματίες του τουρισμού στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου, ο πατέρας του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, έκανε γνωστή την ιστορία και τον πολιτισμό της «Νύμφης» της Αιγύπτου σε Έλληνες και ξένους, μέσα από τη σκληρή εργασία του, στα τουριστικά γραφεία που διηύθυνε, το Nasco παλαιότερα, το Rhapsody τελευταία και φέρνοντας όλο και περισσότερους τουρίστες στην «Νύμφη» της Μεσογείου.

Γεννημένος στις 27 Ιανουαρίου του 1934, στην Αλεξάνδρεια, ο αξιαγάπητος Γιώργος Σιόκας έζησε όλη τη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού της πόλης, προλαβαίνοντας να χαρεί το μεγαλείο της παροικίας των μεταπολεμικών χρόνων, χαρές, λύπες, αλλά και τη συρρίκνωσή της, αν και με την πάντα δυναμική παρουσία της μέχρι σήμερα.

Η αγάπη του για τα κοινά φάνηκε και από την ενασχόλησή του με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, όπου στα χρόνια του ’90 εξελέγη Κοινοτικός Επίτροπος και έδωσε όλες του τις δυνάμεις και γνώσεις για την αναβάθμιση της πρεσβυγενούς παροικίας.

Άλλωστε, σαν ένα γνήσιο τέκνο του αλεξανδρινού ελληνισμού, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Σαλβάγειο Εμπορική Σχολή αλλά έχοντας μαθητεύσει με υποτροφία τότε και στο Lycee Francais, κατάφερε να πάρει όλα τα εφόδια για να ξεκινήσει μία πετυχημένη επαγγελματική πορεία στον τουριστικό κλάδο.

Πολύ γρήγορα, τον ακολούθησε στο έργο του και ο γιος του Γιάννης Σιόκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, υιοθετώντας και κείνος την αγάπη του πατέρα του για την Κοινότητα αλλά και για τον επιχειρηματικό τομέα.

Γι΄ αυτό και, πατέρας και γιος συμπορεύτηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή σχεδόν σε όλα τα σχέδια και τα έργα τους στον τουριστικό τομέα.

Ο αξέχαστος Γιώργος Σιόκας δεν έπαψε μέχρι την τελευταία στιγμή να δίνει τις επιχειρηματικές συμβουλές του αλλά και την αγάπη του στον γιο του Γιάννη Σιόκα, αλλά και στα τρία εγγόνια του, τον Γιώργο, την Χριστιάνα και την Αιμιλία – Άννα, τα οποία υπεραγαπούσε, με τα παιδιά να δείχνουν και κείνα πάντοτε ανεξάντλητη την αγάπη τους.

Και όλα αυτά, κυριολεκτικά, μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι πριν από μία εβδομάδα ακριβώς πριν από σήμερα.

Ήταν ακριβώς το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου ο Γιώργος Σιόκας περνούσε τις όμορφες στιγμές με το γιο του, Γιάννη, με ένα εξαιρετικό χιούμορ, πλήρη διαύγεια και με την καρδιά του πάντα να αγκαλιάζει τους πάντες.

Αμέσως μετά, όμως, φαίνεται πως ο Θεός είχε αρχίσει να τον καλεί κοντά του, για να συναντήσει εκείνος και πάλι από κοντά την αγαπημένη του σύζυγο Χρυσούλα Σιόκα, που εκείνη πρώτη είχε φύγει από κοντά μας το 2015.

Και σήμερα το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι τον γνώρισαν.

Αύριο είναι η εξόδιος ακολουθία του.

Στο τελευταίο του ταξίδι, τον αείμνηστο Γιώργο Σιόκα, θα συνοδεύσουν οι φίλοι του στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, και αμέσως μετά στα Ελληνικά Κοιμητήρια της πόλης, εκεί όπου είναι αναπαυμένοι όλοι οι μεγάλοι Αλεξανδρινοί, όπως και εκείνος, με την μεγάλη απέραντη καρδιά του, που χωρούσε όλους.

Η οικογένειά του, την οποία εκείνος θα κοιτάει πλέον από ψηλά, θα δεχτεί τα συλλυπητήρια των φίλων του στο Εντευκτήριο της Ένωσης της ΕΚΑ, αμέσως μετά την εξόδιο ακολουθία.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του Γιώργου Σιόκα και ας μείνει αναπαυμένος στη γη της Αλεξάνδρειας, που τόσο αγάπησε αλλά και εκείνη τον αγάπησε.

Ο Γιώργος Σιόκας βρίσκεται ήδη στο Πάνθεον των μεγάλων Αλεξανδρινών.

Καλό του ταξίδι…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ